Tarteletter med høns i asparges

Tarteletter er sådan en god og simpel klassiker. Man kan godt give sig i kast med, at bage tartelet skaller selv, hvilket jo gør det noget mere omstændigt, men det er ikke det, jeg vil skubbe jer ud i nu. Dette indlæg omhandler blot “høns i asparges”, som er virkelig nemt, at lave og smager vildt godt. 🙂

Der er ikke så meget andet, at sige indledende, så lad os bare se på det…

tarteletter med høns i asparges

Ingredienserne jeg bruger, til disse tarteletter med høns i asparges, er:

En pose eller pakke kyllingefilet af en eller anden art
1-2 dåser hvide asparges
Smør
Hvedemel
Mælk
Salt og peber

Til servering skal selvfølgelig bruges tartelet skaller og evt. pynt i form af purløg, brøndkarse eller lignende.

Jeg starter med, at skære kyllingen i små stykker og stege dem i en gryde med olie. Imens krydre jeg med salt og peber. Når det er gennemstegt, lægger jeg kyllingekødet til side, på en tallerken. Så laver jeg en opbagt sovs, af en god klat smør, som jeg smelter i samme gryde og rører ca. to spiseskefulde mel ud i. Så tilsætter jeg vandet fra asparges-dåserne, lidt af gangen, imens jeg hele tiden sørger for, at få rørt alle klumper ud. Derefter tilsætter jeg mælk, til sovsen har den rette konsistens. Kyllingekød og asparges puttes herefter i sovsen, og der smages til med salt og peber. Så lader jeg det lige varme igennem, imens tartelet-skallerne ryger en tur i ovnen, bare et par minutter ved 200 grader.
Og så er der kun tilbage, at anrette tarteletterne med fyld og pynte med lidt purløg, hvis man synes.
Velbekomme. 🙂

– Lærke / Æ

Skriv en kommentar