Tarteletter med høns i asparges

Tarteletter er sådan en god og simpel klassiker. Man kan godt give sig i kast med at bage tartelet skaller selv, hvilket jo gør det noget mere omstændigt, men det er ikke det, jeg vil skubbe jer ud i nu. Dette indlæg omhandler blot “høns i asparges”, som er virkelig nemt at lave og smager vildt godt. 🙂

Der er ikke så meget andet at sige indledende, så lad os bare se på det… 😉

tarteletter med høns i asparges

Ingredienser til tarteletter med høns i asparges

En pose eller pakke kyllingebryst eller filet af en eller anden art
1-2 dåser hvide asparges
Smør
Hvedemel
Mælk
Salt og peber

Til servering skal selvfølgelig bruges tartelet skaller og evt. pynt i form af purløg, brøndkarse, persille eller lignende.

Jeg starter med at skære kyllingen i små stykker og stege dem i en gryde med fedtstof. Imens krydrer jeg med salt og peber. Når det er ca. gennemstegt, (Uden at være tørt) lægger jeg kyllingekødet til side på en tallerken. Så laver jeg en opbagt sovs af en god klat smør, som jeg smelter i samme gryde som jeg stegte kyllingen, og rører ca. to spiseskefulde mel ud i. Så tilsætter jeg vandet fra asparges-dåserne, lidt af gangen, imens jeg hele tiden sørger for at få rørt alle klumper ud, efterhånden som det tykner. Derefter tilsætter jeg mælk, til sovsen har den rette konsistens. Kyllingekød og asparges puttes herefter i sovsen, og der smages til med salt og peber. Så lader jeg det lige varme igennem, imens tartelet-skallerne ryger en tur i ovnen. Bare et par minutter ved 200 grader.
Og så er der kun tilbage at anrette tarteletterne med fyld og pynte med lidt purløg, hvis man synes.
Velbekomme. 🙂

– Lærke

Skriv en kommentar