flødestuvede champignoner – På ristet brød

Det her er noget af det bedste der findes. Ren selvforkælelse! Flødestuvede champignoner på ristet brød. Det lyder så simpelt, og det er det virkelig også, men man kommer alligevel til at føle sig lidt som en gourmetkok, når man sætter tænderne i det. Jeg tror ordet der dækker bedst er “smovs” 😉

Det er nok mest oplagt at bruge flødestuvede champignoner som forret. Hvis man ikke er så stortspisende, kan man måske godt nøjes med det som hovedret, med lidt grønt til. De tre ret simple ingredienser, i denne opskrift, giver til to personer. Måske fire hvis det bare er en appetizer. 😉

Opskrift på flødestuvede champignoner

Du skal bruge:
En pakke champignoner
2.5 dl fløde
Citronsaft
Salt og peber.

Det behøver ikke, som her, at være brune champignoner. Hvide champignoner er også fine. Faktisk kan opskriften også laves med andre svampe, f.eks kantareller eller østershatte, eller måske en blanding. Det gør det jo bare endnu mere luksuriøst. 😉

Champignonerne eller svampene renses først, og skæres i grove skiver. Så kommer man dem i en gryde, sammen med fløden, som bringes i kog. Her skal det simre indtil fløden er kogt helt ind, og er blevet lækker og cremet. Det kan godt tage et stykke tid, men så er der også bare tilbage at smage til med citronsaft, (så det ikke bare er fed fløde) salt og peber, og selvfølgelig riste et stykke godt brød at servere det på. I dette tilfælde et hjemmebagt grydebrød. 🙂

Flødestuvede champignoner på ristet, hjemmebagt grydebrød

I tilfældet her er det jo sådan en helt landlig hverdags forret, men det er lækkert nok til, helt klart også at kunne serveres ved finere lejligheder. Pyntet med lidt brøndkarse, eller andet grønt. Så er den hjemme! 😀

 – Lærke

Skriv en kommentar