Tip – Riv grønsager med toppen på!

Jeg har virkelig tit revet fingrene på mine rivejern! 🙁 Vi havde sådan et gammelt et, engang, der ikke var så skarpt, at det gjorde noget. Nu har vi fået nogle nye som, er en del mere effektive. Det gør riveopgaver noget sjovere og nemmere, indtil fingrene ryger med. Måske er det bare mig, der er dum, at jeg ikke udtænkte det her, noget før, for det er faktisk virkeligt ikke raketvidenskab. Måske gør alle andre det i forvejen, jeg ved det ikke. Min mor gør ikke. og jeg gjorde jo heller ikke selv, så måske er der nogle der kan bruge det. 😉

“Hvorfor i alverden har jeg ikke altid gjort det her?”

Tip til at undgå at rive rig i fingrene når man river ting på rivejern og mandolinjern

Når man ordner f.eks en gulerod, pastinak eller noget andet i den stil, til at rive på et rivejern, starter man som regel lige med, at skrælle det, og skærer begge ender af… Når man så er godt i gang med at rive, og er nået til den sidste lille stump, så er det jo man kan komme til, at rive sig i fingrene. Jeg er begyndt, at lade være med, at skære den tykke ende af, når jeg skræller gulerødder og andre rodfrugter. Så er der et indbygget håndtag, som man bare kan smide væk, når man ikke gider rive mere af det. 🙂

Tippet virker også til mandolinjern, men med dem skal man altså stadig være ekstra forsigtig.

Man kan gøre lidt det samme med æbler. I stedet for først, at skære æblerne i både og fjerne kernehuset, kan man rive rundt om kernehuset på det hele æble, og smide kernehuset ud til sidst. 🙂

  • Lærke

Skriv en kommentar