Det er ikke så meget for opskriftens skyld, det her. Måske mere bare inspiration til en ret undervurderet gulerods salat. Råkost er nok noget af det mest simple, der findes, og billigt er det også. Mine søskende og jeg elskede det som børn! Jeg har lige stået og lavet det til aftensmad, i dag, og det smager altså forrygende, det kan man ikke sige meget til. 🙂
En hurtig forklaring på Råkost:
Det er faktisk genialt, for man har jo kun brug for 3-4 helt enkle ingredienser, gulerødder, æbler, citronsaft, og rosiner, hvis man er til det. Så skal gulerødderne selvfølgelig skrælles, og derefter “bare” rives fint og æblerne rives lidt grovere, og så skal der smages til med citron, og pyntes med rosiner. Et voila… Helt rent og lækkert i smagen! Det er hvert fald min version. 🙂
Man kan godt tilføje andre ting, til sin råkost, hvis man synes. Måske lidt grønt, hvidkål, nogle spirer, eller sådan, men det skal jo heller ikke gå hen og blive til coleslaw. 😉 Det er næsten bedst, i sin simple form, synes jeg. 🙂
Grunden til, at vi ikke laver råkost oftere, herhjemme, er fordi det tager lidt lang tid, at rive i hånden, på vores gamle, sløve rivejern, men det er faktisk lidt dumt, for min mor har en rigtig god Bamix stavblender, med en lille foodprocessor til. Den klarer råkost i et snuptag, så det burde vi jo bruge mere. På billedet ovenfor, kan man ret tydeligt se, hvor fint, gulerødderne bliver revet. 🙂
Det er en af de mange ting, jeg kommer til at savne, når jeg, på et tidspunkt, flytter fra min mors mega lækre køkken… Men i det mindste ved jeg da, hvad jeg kan ønske mig. Køkkenting, køkkenting og atter køkkenting. 😉
-Lærke
Skriv en kommentar