Her er endnu en crumble opskrift til min samling! – Denne pærecrumble er ligeså absolut himmelsk, som alle de andre crumbler! Det er den samme ultra nemme opskrift på selve crumbledejen. Dog med pære, som en, måske lidt, utraditionel ingrediens, og lige med et ekstra luksuriøst twist, i form af kondenseret mælk.
Har man pære i haven, og ved ikke lige hvad man skal bruge dem til, eller kan man bare godt lide pære, så prøv lige det her! 😀
Man kan finde alle mine crumble opskrifter her. Her i sensommer/efteråret, er pære jo rigtig oplagt. Der er også en klassisk æblecrumble, samt rabarber til foråret, og brombær til sommer. -Men det er jo faktisk også ting, der er nemme, at gemme i fryseren. Så de kan nydes hele året. 😉
Lige her kommer opskriften med pære og kondenseret mælk…
Ingredienser til en pærecrumble
100g mel
100g havregryn
100 sukker
100g smør
Pære til at fylde bunden af et ildfast fad
Og en dåse, eller en portion, hjemmelavet kondenseret mælk.
Pærerne skal gerne være lidt faste. Selvfølgelig ikke umodne, men heller ikke overmodne.
Mit tærtefad her, er ca. 25cm i diameter. Portionen kan sagtens fordobles eller halveres, alt efter størrelsen på ens fad og selvfølgelig, hvor meget pærecrumble man skal bruge. Faktisk kan man justerer den fuldstændigt, til den størrelse, man har brug for, da antallet af gram, der skal bruges af hver ingrediens jo er det samme. Så hvis det passer bedre med f.eks 120 gram af hver, så gør man bare det. 🙂
Først skal pærerne selvfølgelig ordnes. Kærnehuset fjernes, og pærerne skæres i smalle både og lægges i fadet. Man kan også køre dem på et mandolinjern, hvis man har det.
Halvdelen af den kondenserede mælk hældes over pærerne, og de vendes rundt i det, så de er godt dækket. (Altså er det der med, at lægge pærerne fint op i fadet, egentlig pænt lige meget. xD ) Resten af den kondenserede mælk gemmes, og spises til den færdige kage.
Ingredienserne til crumble dejen puttes i en skål, og smuldres med hænderne, til smørret er fordelt. Når det er fint smuldret, fordeles det over pærerne, og så bages kagen i en halv times tid, ved 180 grader, varmluft.
Den kondenserede mælk giver lige pærerne et lækkert karamelliseret lag, der er er virkelig sødt og lækkert. Hvis man synes det bliver for sødt, kan kagen også serveres med cremefraiche, i stedet for det resterende kondenserede mælk. 😀
Man kan også undlade den kondenserede mælk i sin pærecrumble, og evt. bare drysse pærerne med kanelsukker. Så bliver det en helt, helt anden kage, der dog også smager vanvittigt godt. – Det er faktisk værd, at give et forsøg også! 😉
- Lærke
Skriv en kommentar