Grød af korn (Perlespelt, byg, rug osv.)

Som et alternativ til risengrød, har jeg erfaret, med stor succes, at man kan lave grød af andre kornsorter end ris. F.eks spelt, byg eller rug. Den slags der tit bliver brugt i salater eller “kornotto”. – Det smager vildt godt! 😀

I går fik vi således grød til aftensmad herhjemme. Dog ikke lavet på spelt, rug eller byg, men derimod på “Farro”.

Farro - Hvedesort fra Italien

Bjarkens forældre var på et tidspunkt i Toscana, og havde forskellige lækkerier med hjem, blandt andet en pose kastanjemel, som blev til pandekager, og denne pose Farro.
Farro er en hvedesort, som dyrkes i Italien, og som er lidt ligesom spelt. Så det var jo oplagt, at forsøge at lave grød af noget af det. Og det må siges, at det blev en succes. 😀

Brug f.eks spelt, byg eller rug til grød, som alternativ til risengrødOpskrift på korn-grød

Grød af korn, uanset om det måtte være spelt, byg, rug eller Farro, laves stort set ligesom man laver risengrød. Min erfaring er dog, at det skal koge noget længere, nemlig et sted mellem halvanden og to timer, før det er rigtig “mørt”. Og det har stadig noget mere bid end normal risengrød. – Det kan jeg godt lide. 🙂

Jeg beregnede 1-1½ dl korn pr. person, som jeg hurtigt bragte i kog med lidt vand. Så tilføjede jeg mælk, (4-5dl pr dl korn) og skruede helt ned for varmen, så det kun lige boblede forsigtigt. Så satte jeg låg på, og lod grøden koge i en time og 3 kvarter. Jeg rørte selvfølgelig ind imellem i det, så det ikke brændte på, og tilføjede lidt mere mælk om nødvendigt.
Man kunne også have sat det i ovnen, ved omkring 110 grader, i en ovnfast gryde, eller brugt “høkasse”-metoden, og pakket det ind i tæpper og dyner.

Grød af korn - Her "farro" men det kunne også have været rug, spelt, byg el.

Da jeg syntes grøden var kogt “blødt” nok, og havde en god konsistens, smagte jeg til med lidt salt, og så serverede jeg det, med smørklat, honning og ægte kanel.
(Der findes to slags kanel. Ægte kanel har et lavere kumarin indhold)

Vi endte i øvrigt med, at have noget til overs. Så jeg varmede en portion i mikroovnen, og spiste til morgenmad i morges. Stadig rigtig lækkert! 😉 Og så havde jeg selvfølgelig lavet nok til, at der også kunne blive en portion klatkager

– Lærke

Skriv en kommentar