Græskarkød fra et udhulet græskarhoved kan bruges til rigtig mange ting!
Man kan tilføje det til rigtig mange eksisterende opskrifter, og det er lidt det, jeg gør her. For jeg har en opskrift på nogle små, lækre omeletter, der er rigtig fine til f.eks. brunch.. Så jeg kunne jo faktisk bare tilføje en lille note i det indlæg om, at man også kan putte græskar i, men det synes jeg var lidt kedeligt. Så nu får i altså en reel opskrift på græskar omeletter! Og så kan i også se min grundopskrift på mini-omeletter hvis i har lyst til det! 😀
På grund af græskarfyldet, folder jeg ikke omeletterne på midten, som jeg gør med mine mini omeletter. Det kan man godt, hvis man laver dem tyndere. Så kan man nemlig putte f.eks ost, tomater og skinke, inde i sine omeletter, men her er altså den simple version, som absolut stadig er rigtig god af den grund!
Miniomeletterne er selvfølgelig ikke den eneste slags omeletter, man kan putte græskar i! Det er kun faktasien der sæter grænser! Men vi lavede brunch til Halloween i år, så jeg synes de små her, var meget nærliggende til det formål!
Græskar omeletter
Ingredienser
Her brugte jeg
5 æg
150g
græskarkød
purløg
revet parmesan
salt og peber.
Græskar ser ikke ud af så meget, og smager egentlig heller ikke kraftigt på nogen måde, i omeletter, så man kan sagtens tilføje mere græskarkød pr. æg, hvis man vil. Der er trods alt ret meget kød i sådan et græskarhoved! Det eneste man skal huske er konsistensen og at æggende skal kunne holde sammen på omeletten. 🙂
Man kan tilføje rigtig mange andre friske krydderurter og andre ting også. Andre typer ost, eller hvad man lige har.
Først finthakkes eller blendes græskarkødet. Dernæst piskes alle ingredienserne sammen. Piskeris, gaffel, skål, madkasse. Ja, hvad man nu kan få til at fungere. 😉
Jeg havde revet parmesan i en madkasse i forvejen, så jeg gad ikke vaske en ekstra skål op. (Jeg er lidt doven på den måde.) Og jeg piskede det med en gaffel. – Også nemmere opvask! 😉
Nu kan omeletterne så steges på en blinis pande, hvis man har det. Man kan også bare lave små omeletter på en pandekage pande eller en normal pande. Og de steges ved middel varme, indtil man kan vende dem, og så steges de selvfølgelig også gyldne på den anden side.
Så stakkes de fint på et fad eller en tallerken, og serveres f.eks. med bacon! Der kunne også sagtens have været nogle lækre, små pølser til, og et ekstra drys frisk grønt, purløg eller lignende! 🙂
Som en lille detalje, kan jeg tilføje, at jeg stegte bacon på den samme pande, som jeg havde lavet “brændte” græskarkerner på. Altså græskarkerner der er lavet på samme måde som brændte mandler. Så i stedet for bare at skylle det sidste karamelmasse ud i vasken, fik vi altså karamelliseret vores bacon en lille smule. Er man til den slags, og mangler man noget at bruge sine græskarkerner til, kan det klart anbefales! 😉
Skriv en kommentar