Jeg synes virkelig, det her er den ultimativt nemmeste opskrift, der findes på æble crumble! (Af nogen måske bedre kendt som smuldre æblekage)
Man har kun brug for 5 ingredienser, og så er man flyvende. Det er så simpelt og så himmelsk, som noget kan være. 😉
Det er i øvrigt ikke kun æble, denne crumble dej kan bruges til. Her på bloggen har jeg efterhånden fået samlet en del andre forslag til, hvad man ellers kan bruge af fyld. F.eks rabarber, brombær, eller ligefrem kødet fra et græskarhoved til Halloween, og så er det jo godt, at opskriften er nem at huske! 😉
Ingredienser til en æble crumble:
Æbler nok til at fylde et fad (Mit tærtefad er ca. 25cm i diameter)
100g smør
100g sukker
100g mel
Og 100g havregryn
Æblerne ordnes og skæres i smalle både, som ligges i fadet. Jeg brugte 5-6 gode syrlige æbler fra haven til min æble crumble.
Hvis man har lyst til lidt ekstra krydderi, kan man godt drysse æblerne med kanelsukker. Det giver et rigtig lækkert twist, men det er ikke altid, jeg selv gør det.
Så blandes alle ingredienserne til dejen sammen i en skål. Det er lettest bare at skære smørret i lidt mindre stykker, og så smuldre det hele sammen med hænderne, til det har en nogenlunde ensartet smuldrende struktur.
Dejen fordeles over æblerne, og så bages kagen til den er dejligt gylden. Det tager ca. 25-30 minutter, ved 180 grader varmluft, i en forvarmet ovn. Så simpelt er det!
Den færdige æble crumble serveres mens den er lun, med lidt cremefraiche eller flødeskum, eller vanilje i hvis det skal være rigtig fint.
Og jeg lover, det er absolut himmelsk! 😀