Står du og skal lige til at skære en kogt kartoffel i pæne skiver, til en kartoffelmad (til frokost, madpakke, minipizza, noget andet?) og har du ikke tid og tålmodighed til at gøre dig virkelig umage? Så kan du måske bruge dette lille madlavnings tip. 😉
Det går i al sin enkelthed ud på, at man putter den kogte, kolde kartoffel i en æggedeler…
Intet svært, ingen magi. Det virker måske lidt dumt. Som en dum ting at skrive et blogindlæg om, og som en ligegyldig lille ting at dele. Men jeg synes faktisk, det er et smart trick. Ud over at være hurtigt og nemt, er det også både pænt og sjovt, og de tynde, lige skiver, gør jo bare en kartoffelmad i madpakken lidt nemmere at håndtere.
Jeg kan i øvrigt godt lide idéen om, at ting ikke kun har én bestemt funktion og derudover bare ligger i en skuffe, og er f.eks en æggedeler, som ikke kan bruges til noget andet.
Man må selvfølgelig være forsigtig, så nye funktioner ikke kommer til at ødelægge ens velfungerende ting og sager. Tippet her virker da også bedst på kartofler uden skræl, men når det er sagt, er det da bare med at være kreativ.
Æggedeleren kan også bruges til f.eks. champignoner eller jordbær. 🙂
– Lærke