Svensk pølseret

Svensk pølseret er en rigtig fin “nul madspild“-opskrift. Hvad end man har en rest kartofler eller pølser til overs, og hvad end det er en lille smule, eller en større mængde. Man kan lave en enkelt portion, eller man kan lave, til mange mennesker, eller så man har til mange dage.
Vi havde fået en stor pakke pølser, som skulle have været smidt ud, efter et arrangement, nogen i familien, havde været til. Det havde jo været synd, men på den anden side, hvad bruger to mennesker lige en kæmpe pakke pølser til? Man kunne jo have frosset dem, og tøet dem op i portioner, men nej. Man laver da svensk pølseret, så man har til fire dage… Det er faktisk meget rart, for med baby i huset, er det jo ikke nødvendigvis madlavningen, der er mest tid til i hverdagen. 🙂

Opskrift på svensk pølseret med pasta

Ingredienser til svensk pølseret

Pølser
Kartofler
Pasta
Løg
Tomatpuré
Mælk
Salt og peber

Pastaen kan undlades. Det har man vidst ikke traditionelt, i svensk pølseret, men det gjorde min mor, da jeg var barn, så det gør jeg også. 😛 Hvis man laver en stor portion, er det en nem måde, at tilføje lidt ekstra fyld.

Mængden af de forskellige ingredienser, afhænger jo lidt af, hvor meget man har og/eller skal bruge. Så det skal altså bare være, så det passer nogenlunde sammen.
Til den her store pakke pølser, brugte jeg, for nemheds skyld, en hel pakke kartofler og en hel pakke pasta. Derudover brugte jeg 3 store løg, og en dåse tomatpuré. Ikke de helt små, men sådan en dobbelt en. Det håber jeg giver mening. 😛 Man kan også bruge af en tube tomatpuré, så er det måske nemmere, at smage til, uden at der er meget af en dåse tilbage, man måske ikke får brugt. Mangler der lige lidt tomat, kan man også godt putte lidt ketchup i, men den grundlæggende tomatsmag, synes jeg, skal være puré.

Kartoflerne og pastaen skal selvfølgelig koges. Så skal løg kartofler og pølser, hakkes i passende størrelser. Først svitser man så de hakkede løg, derefter tilsættes pølserne og steges lidt, og så laver man deri en sovs, bestående af tomatpuré og mælk, der selvfølgelig smages til med salt og peber. Der skal ikke meget mælk i, bare lige nok til, at alt fyldet i pølseretten, er dækket af lidt tomatsovs.
Til sidst tilsættes kartoflerne og pastaen, og det hele varmes op. Så kan man jo drysse purløg på, hvilket klæder det rigtig godt, eller man kan servere med noget andet grønt. 🙂

Kæmpe portion svensk pølseret

– Lærke

Skriv en kommentar