Roastbeef

Dette er den allerførste roastbeef, jeg nogensinde har lavet, selv.
Når man har kød fra egne køer, er roastbeef, ikke en meget sjælden spise, så jeg har fået det mange gange, men altid lavet af andre. Nu skulle jeg så lave en selv, og jeg synes da det endte ret godt. 🙂
Ikke, at det egentlig, er specielt svært. Jeg stødte godt nok på nogle mere indviklede opskrifter, under min søgning efter, hvordan man egentlig, skulle bære sig ad, men jeg valgte altså en rimelig simpel løsning…

Roastbeef

Den simple opskrift på en roastbeef, ser sådan her ud:

Først bruner man sin roastbeef, på alle sider, på en varmt pande, med noget fedtstof, og drysser med salt og peber. Derefter ligger man den i et fad og sætter den i ovnen, ved 190grader, med et stegetermometer i. Jeg ved faktisk ikke, hvor længe det tog med min, omkring en halv  time, men den fik lov at stå til stegetermometeret sagde 55grader. Når det gør det, skal ens roastbeef ud af ovnen, og så skal den hvile.

Og der fik min nok lov, at stå, lige lidt for længe… Den endte med at være ikke helt så rød som jeg havde håbet, men dog ganske lækker alligevel.
Min roastbeef serverede jeg, med hjemmelavede kartoffelfritter, blancherede gulerødder, asparges og champignoner, samt bearnaise.. Fra en bøtte. Skam mig. Men det var noget, min mor havde købt.. Jeg har forsøgt mig, med selv at lave bearnaisesovs før, det gik ikke så godt, men jeg skal nok forsøge det igen, en eller anden dag, i går var dog ikke lige tiden, til det. 🙂

I dag er der spist kold roastbeef til frokost… Og det har være med, på en enkel madpakke også. Med remoulade og peberrod og det hele.. Det er altså ikke noget at kimse ad…
De sidste rester af roastbeefen, blev her til aften, lavet til lækker biksemad.. Det er også en god mulighed. 🙂

– Lærke / Æ

One Comment

Skriv en kommentar