Nem Roastbeef

Der findes virkelig mange indviklede opskrifter på roastbeef. Dette her er IKKE en af dem. Det er nok den nemmeste måde at gøre det på, af alle dem der findes. Og det er faktisk rigtig nemt!
Man skal helst bruge et stegetermometer, for det er næsten den eneste måde at vide på, at ens roastbeef er så tilpas rød, som man ønsker.
Jeg er vokset op med Skotsk Højlandskvæg. Det har muligvis gjort mig lidt forvent hvad oksekød angår. Og også roastbeef. Det er altså noget vi har fået en del gange, og jeg synes ikke der er nogen grund til, at gøre det meget mere besværlig end det behøver at være. 🙂

Roastbeef

Simpel opskrift på hjemmelavet roastbeef

Først bruner man sin roastbeef på alle sider, på en varm pande med fedtstof, og drysser med salt og peber. Derefter lægger man den i et fad og sætter den i ovnen, ved 190grader, med et stegetermometer i midten. Der skal den stå i en halv times tid, alt efter hvor stor den er, til stegetermometeret siger ca. 55grader. Så skulle den gerne være medium rød, og så skal den ud af ovnen, og stå og hvile lidt.

Varm roastbeef, synes jeg, er virkelig godt med kartofler, bearnaisesauce og blancherede grønsager!
Er der rester, kan de sagtens spises kolde, skåret ganske tyndt, som pålæg, i madpakken eller højt belagt med remoulade, ristede løg, peberrod og det hele! Det er SÅ meget bedre end det for-skårede roastbeef, man kan købe som pålæg!

De sidste rester af roastbeefen kan også bruges i en lækker biksemad. Det er også en god mulighed.

– Lærke

One Comment

Skriv en kommentar