Bjarken har krævet “pecan pie”. Altså pekan-nødde tærte…
Det er øveni købet ham, der har fundet mig en masse forskellige opskrifter. Mange af dem amerikanske! Og som jeg jo har for vane, har jeg nu blandet et par af opskrifterne sammen, oversat både sprog og mål til dansk, og beholdt de elementer, jeg synes lød bedst! 😀
Der er vidst nok ikke chokolade i en pecan pie oprindeligt, men jeg er ret vildt med chokolade, så det var noget af det, jeg holdt fast i fra en af opskrifterne. 😛 Chokoladen indgår i fyldet, men tærten har selvfølgelig også en bund…
Lad os gå i gang med opskriften og starte… Ja, fra bunden:
Ingredienser til en pecan pie
200g mel
50g flormelis
½ tsk salt
100g smør
½ dl vand.
De tørre ingredienser blandes sammen i en skål. Derefter smuldres smørret udi, til det er ensartet og godt blandet. Så Samles dejen med vandet, og sættes på køl imens man laver fyldet.
Fyldet består af :
100g brun farin
150g honning
50g smør
100g mørk chokolade
½ tsk salt
3 æg
200g pekannødder
Chokoladen brækkes i mindre stykker, og smeltes sammen med brun farin, honning, smør og salt. Når det hele er smeltet, lader man det køle lidt, imens man hakker pekannødderne. Lad evt. nogle stykker være tilbage til pynt! Når massen er kølet lidt, røres æggene i, og så tilsættes de hakkede nødder. Så er fyldet faktisk færdigt!
Så finder man sig et tærtefad, som man smører. (Mit fad er ca. 25 cm i diameter) Dejen rulles ud og lægges i fadet, og så hældes fyldet i. Til slut pyntes kagen med de sidste pekannødder, og så bages den, i en halv time ved de 180 graders varmluft, man selvfølgelig har forvarmet ovnen til. 😉
Tærten serveres let eller helt afkølet, som den er eller med cremefraiche eller flødeskum! 😀
Mit kendskab til pecan pie, inden jeg gik i gang med det her projekt, var lettere begrænset. Og ifølge Bjarken var det her da heller ikke 100%, som han huskede det. Måske er det chokoladen. Og opskrifter er jo forskellige. Den smagte ret godt alligevel. -Det var vi vidst alle sammen enige om! 😀
Skriv en kommentar