Den nemmeste måde at hakke løg på

Uanset om man skal hakke løg fint eller groft, synes jeg absolut, at det her er den nemmeste måde at gøre det på! Det er virkelig simpelt, og det virker hver gang.
Jeg lærte det af min hjemkundskabs lærer i folkeskolen, det er 1000 år siden efterhånden, men jeg har ikke set nemmere måder til dato!
Udover en blender. 😉
Til sidst i indlægget er også mit tip til, hvordan man kan undgå at få tårer i øjnene, når man hakker løg!

Hvad er så den nemmeste måde at hakke løg på?

Allerførst vil jeg lige sige, at det klart er nemmest at hakke løg, hvis man har en god skarp kniv. Jeg fortrækker at bruge en stor kniv, men jeg bruger store knive til det meste, når jeg laver mad.
Pas endelig på fingrene. Der er ingen grund til at prøve at hakke virkelig hurtigt, inden man har vænnet sig til hakkemetoden. Når man bliver bedre, kan man meget naturligt sætte farten op efterhånden. 😉

Jeg skærer først løget over i to halvdele på langs. Altså fra top til bund. Så skærer jeg toppen og bunden af begge halvdele, og fjerner den yderste skal.

Så lægger jeg en halvdel af løget på et spækbræt, med toppen eller bunden pegende imod mig, og skærer snit langs med de striber. der er i overfladen, ind mod midten af løget. IKKE lige oppe fra og ned, men altså ude fra og ind mod midten. Hele vejen hen over løget.

Så drejer jeg løget, så jeg skærer på tværs af striberne, og de snit jeg har lavet. Denne gang lige oppefra og ned. Og så er løget altså hakket i tern. Tadaah. 😀

Man kan selvfølgelig hakke løget finere eller grovere, alt efter hvor mange snit man skærer, og hvor tæt man laver dem.
Og farven på løget gør naturligvis ingen forskel for hakke metoden. 😉

Hvad er den nemmeste måde at hakke løg på?

Der findes rigtig mange mærkelige tips, til hvordan man kan undgå at få tårer i øjnene, når man hakker løg. Det eneste der virker for mig, er at trække vejret gennem munden imens, og altså lukke af i næsen. Det virker så tilgengæld også! Men man skal altså lukke helt!
Lige så snart man synker, eller kommer til at sige et ord med “N”, er det hele ødelagt. 😉

– Lærke

Skriv en kommentar