Det her er hvid chokolademousse. Det skal agere dessert til vores nytårsaften, herhjemme.
Jeg glæder mig. Jeg har nemlig allerede smugsmagt på den, og den er god! 😉
Hvid chokolade, kan ellers hurtigt blive lidt vammelt, synes jeg, men syrligheden fra cremefraichen, i denne opskrift, gør altså noget rigtig godt…!
Chokolade moussen her, er lavet, uden stift piskede æggehvider, hvilket bevirker, at den ikke er nær så luftig, som en traditionel chokolademousse. Den har faktisk en noget mere cremet konsistens, hvilket slet ikke gør den mindre lækker!
Af denne portion, bliver der til ca. 4 personer, alt efter hvor god ens appetit er.
Ingredienserne til hvid chokolademousse er:
200g hvid chokolade
1 vanillestang
2½ dl piskefløde
2 dl cremefraiche 38%
(Mindre % kan bruges, men vil gøre moussen mere flydende)
Den hvide chokolade hakkes/brækkes i mindre stykker.
Kornene skrabes ud af vanillestangen, og begge dele, puttes i en gryde, sammen med halvdelen af fløden. Det bringes langsomt i kog, mens man pisker, ind imellem, for at fordele vaniljekornene og undgå, at fløden brænder på. Når fløden er tæt på kogepunket, fiskes vanillestangen op, og fløden hældes over chokoladen. Så lader man det stå lidt, indtil chokoladen er ved, at være smeltet, og så pisker man, indtil det er jævnt.
(Jeg havde en æggeblomme, tilovers fra kransekagen, som jeg skulle have brugt, den piskede jeg grundigt i, mens fløden var varm. Det er derfor min, ellers hvide, chokolademousse, på magisk vis, blev gul, men farven, var det eneste, det ændrede)
Imens chokolademassen køler lidt af, piskes resten af fløden til skum, og derefter vendes, først cremefraiche, og derefter flødeskum, i chokolademassen. Så fordeles moussen i de glas el. man vil servere i, og stilles på køl i nogle timer. Gerne natten over. Så man kan altså sagtens lave hvid chokolademousse dagen i forvejen.
Jeg fordelte min hvide chokolademousse i 3 glas, fordi vi var 3 personer, der skulle have. Der var lidt mere tilbage, som jeg gemte i en lille skål, hvis nogen havde lyst, til lidt ekstra. 🙂
Derudover, blev denne dejlige hvide chokolademousse, pyntet med granatæble kerner.
Det kunne simpelthen være det bedste, at pynte med friske bær, tror jeg, men det er jo ikke rigtigt sæson, og så må man jo finde på noget andet. Granatæble kan varmt anbefales. 🙂
– Lærke
Skriv en kommentar