Chokoladekage i mikroovn

Måske har i før hørt løfter om chokoladekage i mikroovn, der kan laves på blot 5 minutter?
Det er jo smart, hvis man pludselig bliver ramt af en meget akut lækkersult.
Dette er sådan en opskrift, men lidt anderledes. Der skete nemlig det herhjemme, at vi var 4, der blev ramt af akut lækkersult, samtidigt. Og så var der jo ikke andet at gøre, end at opfinde en version af chokoladekage i mikroovn, der var større… 😉

Større portion chokoladekage i mikroovn

Jeg fandt en opskrift hos kvalimad, som jeg besluttede at tage udgangspunkt i. Og så lavede jeg en delvis dobbelt portion, med nogle ændringer. Og jeg bagte den i en glasskål, i stedet for i en kop, for der findes ikke en kop i mit hjem, der er stor nok til denne portion. Man kunne godt have delt den op, så hver person stadig fik sin egen kop, men det her syntes jeg, var lidt lettere.
Sådan som jeg lavede den, kan det nok ikke lade sig gøre at få den færdig på 5 minutter, men det gik alligevel hurtigere og lettere, end hvis jeg skulle have bagt en rigtig kage. Og der var rigeligt til i hvert fald 4-5 personer.

Ingredienslisten til min mærkelige dobbeltportions chokoladekage i mikroovn, så sådan her ud :

1 æg (2 æg)
4-5 spsk smør
6 spsk piskefløde
6 spsk sukker
6 spsk mel
2-3 spsk kakaopulver
1/2 tsk bagepulver

Jeg havde noget chokolade tilovers, der havde været smeltet, og det fik lov at erstatte en smule af den kakao, der skulle i kagen. Det startede jeg med at smelte i mikroovnen, men det springer man selvfølgelig bare over. Inden det var helt smeltet, puttede jeg smørret i, og smeltede det med. Deri piskede jeg, med en gaffel, fløde og sukker.
Havde det været en rigtig dobbelt portion, skulle der have været to æg i, men jeg havde kun et, og det var der jo ikke så meget at gøre ved. Så det ene æg blev også pisket i. Har du to æg, så bare brug to. 😉
Således havde jeg alle de våde ingredienser og sukkeret, i en lille skål for sig.
Så tog jeg den skål, jeg havde tænkt mig at bage kagen i. Deri blandede jeg de resterende, tørre, ingredienser, og sørgede for, at bagepulveret var godt blandet i og der ikke var klumper af hverken det, eller kakao. Så hældte jeg den våde blanding over i den tørre og rørte det grundigt sammen med min gaffel.

Dej til chokoladekage i mikroovn

Her var der et øjeblik, hvor jeg overvejede, bare at spise dejen rå, for den smagte ret godt i sig selv, men det var nok meget godt, at jeg ikke gjorde det. Jeg endte selvfølgelig med at bage kagen, og den fik samlet 4 minutter i mikroovnen ved fuld styrke.
Husk at holde øje med, om den hæver ud over kanten af skålen! Det bliver nemlig nemt noget griseri. Skulle det ske, stopper man bare mikroovnen, og lader kagen falde lidt, inden man fortsætter bagningen. Så kan man samtidigt, holde øje med, hvornår den er færdigt…

færdigbagt chokoladekage i mikroovn

Her ser chokoladekagen stadig lidt fugtigt ud i kanterne, men det gør ikke noget. Det var faktisk, det af den, der smagte bedst. Og det er også vigtigt, at den ikke bliver tør og kommer til at smage brændt.
Den fik en lidt smuldrende konsistens. Det tror jeg, at det ekstra æg, der skulle have været i, kunne have afhjulpet lidt, men bortset fra det, smagte den faktisk ret godt. Den ville ikke kunne konkurrere med en rigtig, god chokolade kage, eller ligefrem chokoladefondant, men taget i betragtning hvor nem og hurtig, den er at lave, synes jeg det er helt okay!

Færdig chokoladekage i mikroovn

Min mor sagde, at den skulle have været serveret med flødeskum eller vanilleis. Det er nok smag og behag, om man har lyst til det, men det er nok slet ikke nogen helt tosset ide.
Alt i alt er det altså, måske, en lidt farlig vane at få, det her med at bage chokoladekage i mikroovn, men der findes heldigvis også en sundere version. 😉

 – Lærke

One Comment

Skriv en kommentar