Brownie med peanutbutter topping.

Dette er en meget Amerikansk opskrift.
– På en ret tung, men dog lækker brownie, med et lag af peanutbutter-fyld og toppet med et lag af peanutbutter og chokolade.
Den smager… vildt godt! 😉

To stykker, vildt god brownie med peanutbutter topping, efter følgende opskrift.

Jeg har “oversat” den  fra denne opskrift – Buckeye brownies – Som jeg fandt og tænkte “Orv, det ser mega lækkert ud, det må jeg prøve!” …
Bjarkens mor lavede konfekt med peanutbutter sidste jul, og siden da har jeg været ret fanget af idéen om peanutbutter i kage. Jeg kan normalt ikke særligt godt lide konsistensen af peanutbutter, men smagen er jeg vild med! Så jeg synes det bliver helt genialt når man blander det i kage! 😀

Et par gange undervejs, i denne konverteringsproces, var jeg ret meget i tvivl, om jeg havde regnet forkert, eller der var sket en eller anden fejl, i forhold til ingredienserne. Hold da op, der skal meget sukker i, men den er altså god nok… Jeg kunne måske godt komme i tanke om at nedjustere sukkermængden en smule, hvis jeg en dag laver den igen. Og det er rimelig sandsynligt. 😉

Til selve brownien skal bruges :

4 spsk kakaopulver
50g mørk chokolade
1½ dl kogende vand
50g smør
1½ dl olie
2æg
2 æggeblommer
500g sukker
3 tsk vanillesukker
½ tsk salt
250g mel

Man starter med at piske det kogende vand, sammen med kakaopulver og finthakket, eller revet, mørk chokolade, så chokoladen smelter og der ikke er nogen kakaoklumper. Så pisker man smør og olie i, og derefter æg, æggeblommer, sukker, vanillesukker og salt, indtil man har en fin, homogen masse. Til slut vender man melet i dejen med en dejskraber.
Så beklæder man en bradepande, på ca. 25×30 cm, med bagepapir, og fylder dejen heri.
Kagen bages ved 175 grader i 25-30 min. Den er færdig, når der ikke er rå dej på en tandstik, strikkepind, grillspyd eller lignende, når man stikker midt i kagen. Den må dog ikke blive for tør. (Jeg fik bagt min brownie en smule for meget)
Når kagen er bagt, lader man den køle helt af, det tager en times tid eller to, før man begynder at lave fyldet.

Til peanutbutter fyldet skal bruges :

300g peanutbutter
100g blødt smør
Et nip salt
1 tsk vanillesukker
250g flormelis
3 spsk mælk

Peanutbutter og smør piskes godt sammen. Så tilsættes salt, vanillesukker, og flormelis og mælk piskes i lidt af gangen. Man kan godt tilsætte lidt mere mælk, hvis det er for tykt, massen skal bare have en konsistens, så man kan fordele den ud over kagen i et jævnt lag. Dette gøres nemmest med en spartel eller dejskraber.

Til peanutbutter/chokolade topping :

100g peanutbutter
200g mælkechokolade.

Chokoladen brækkes i mindre stykker og puttes i en skål, sammen med peanutbutter. Dette smeltes i mikroovn. Giv det 30 sekunder af gangen og rør ind i mellem. Når chokoladen er smeltet og man har rørt det sammen, til en fin, jævn masse, fordeles dette oven på fyldet. Herefter stiller man kagen i køleskabet, så det hele får lov at størkne, og derefter kan kagen skæres i passende stykker. 😉

Brownine med peanutbutter topping, skåret i passende stykker
Her ses lagene i denne brownie virkelig godt, det bløde og cremede peanutbutter fyld og den lækre brownie

Jeg brugte creamy peanutbutter i denne opskrift, hvis man er mere til crunchy, er det bare det, man vælger.
Hvis man har lyst, kan man også tilføje kaffesmag til sin brownie, det er jo smag og behag. 🙂

Jeg håber, i vil nyde denne opskrift, ligeså meget som jeg og de andre, der nåede at få glæde af min portion. Den forsvandt temmelig hurtigt, må jeg tilføje. 😉

 – Lærke

Skriv en kommentar