Æggeruller

Hvis man søger på google efter “æggeruller” eller “eggrolls” er det ikke helt klart hvad der egentlig er tale om – forårsruller, pandekager af æg, der er fyldt som en wrap eller…? Det her er ingen af de to. Og det er faktisk lidt synd, at denne opskrift, eller teknik, forsvinder i de andre, for den er ret god!
Jeg tror måske det er en japansk æggerulle, og ikke en kinesisk. Tamagoyaki har jeg søgt mig frem til, at det kunne hede, men jeg vil nu ikke påstå, at jeg laver dem på perfekt traditionel vis.
Anyway.. Det er mest af alt en slags rullet omelet. En virkelig sjov måde at gøre det på. Flot og velsmagende både varm og kold. 🙂

Opskrift på æggeruller. Lækre rullede omeletter.

Jeg synes disse æggeruller gør sig enormt godt til picnic, når de er kolde. Og jeg kunne forstille mig, at de også ville være et sjovt lille indslag i en madpakke eller til brunch. De er gode, som en forret eller appetizer, man kan lave i forvejen, fordi de smager så godt kolde. Man kan dog også sagtens spise dem varme, som enhver anden form for omelet.

Ingredienser til æggeruller

Det eneste man skal bruge er egentlig nogle æg, og nogle grønsager.
Grønsagerne kunne f.eks være gulerødder, squash, løg, forårsløg og/eller purløg.
De skal hakkes meget fint. Jo finere grønsagerne hakkes, jo strammere kan man rulle de her æggeruller. Man kan også rive sine grønsager på et rivejern, hvis man synes det er nemmere.
Der kan også tilføjes fint hakket bacon, skinkestrimler eller revet ost, men det er der vidst ikke i, traditionelt. (Så skal man nok nærmere rulle noget nori tang ind i, eller sådan noget.)
Der skal Ikke alt for meget fyld i. Så får rullerne svært ved at hænge sammen, og det er vigtigt at de kan det. 🙂

Æggene piskes sammen med grønsagerne, og så skal man have fat i en pande. Jeg er ret glad for min pandekage pande, til denne slags ting, men de fleste pander kan nok bruges. Panden skal have rigeligt med fedtstof. Selvfølgelig ikke overdrevet, men nok til, at æggerullen kan flyttes rundt, efterhånden som den rulles. Panden skal ikke være for varm, for æggerullen skal ikke tage alt for meget farve.

Man starter med at hælde et tyndt lag af æggemassen ud på panden, så det dækker. Ligesom man ville gøre med en pandekage. Når det har bagt lidt, så det lige hænger sammen, begynder man at rulle fra den ene side. Det kan være nødvendigt at bruge to paletknive.

Når man har rullet ca. til midten, tager man forsigtigt og flytter æggerullen længere ind på panden. Det giver mere plads i forlængelse af rullen, hvor man kan tilføje mere æggemasse. Og sådan bliver man ved, med at rulle og flytte og tilføje mere, indtil rullen har den ønskede tykkelse. Når den er rullet helt sammen, kan man lige give den lidt mere varme og farve hele vejen rundt, også er den færdig.

Nu kan man sagtens servere den sådan her, som en omelet, måske med lidt brød og salat til. Som man kan se på billedet herunder, sker der dog noget sjovt med æggene, når man venter med at skære æggerullerne til de er kølet af. De bliver meget mindre våde, og mere faste i konsistensen. Det er altså i denne form jeg synes, de gør sig allerbedst! Som små hapser. F.eks på picnic, i madpakke, som alternativ til normalt røræg, til en brunch eller morgenmad, som jeg vidst fik nævnt tidligere. Og det er jo super genialt, at de kan laves på forhånd!
Så, for at opnå dette: Vent med at skære dem i skiver, til de er kølet helt af. 🙂

Kolde æggeruller. Perfekte til picnic! Tamagoyaki?
 – Lærke

Skriv en kommentar