Tip – Æggeblommer fra hvider

Dette tip er der måske nogen, der har set før. Måske som et såkaldt “life hack”. Jeg testede en masse af disse life hacks på et tidspunkt, og da var dette altså et af dem. Det er bare et hurtigt lille tip, og det ser måske lidt fjollet ud, men det er faktisk et ganske brugbart trick, hvis man har svært ved at dele æggeblommer fra hvider på “traditionel vis”, eller hvis det bare går i kage og æggeskallen knækker skævt eller noget lignende.
Alt man skal bruge, er en helt normal, blød plastikflaske…

Her vises hvordan man kan dele æggeblommer fra hvider ved hjælp af en plastik flaske.At dele æggeblommer fra hvider, ved hjælp af en plastik flaske :

Ud over plastik flasken, skal man selvfølgelig bruge et æg, og en skål som ægget slås ud i.
Når man har slået et æg ud, tager man flasken, uden låg, og trykker noget af luften ud af den. Så holder man den ned til æggeblommen, så den rører hele vejen rundt i kanten på flaskens åbning, og så løsner man grebet, imens man løfter en smule, så æggeblommen bliver suget ind i flasken. Æggeblommen kan derefter let tømmes hen i noget andet, og så er man, om nødvendigt, klar til næste æg. 🙂
Smart!

Jeg har egentlig ikke normalt problemer med at skille æggeblommer fra æggehvider, men jeg var alligevel forbavset over, hvor fint det her tip faktisk virker. Man skal selvfølgelig være lidt forsigtig, så æggeblommen ikke går i stykker, men det er altså ret nemt! Og for at være helt ærlig, så var det også lidt sjovt at lege med. 😉

 – Lærke

Skriv en kommentar