Pecan pie!

Bjarken har krævet “pecan pie”. Altså pekan-nødde tærte.
Det er øveni købet ham, der har fundet mig en masse forskellige opskrifter. Og som jeg jo har for vane, har jeg nu blandet et par af opskrifterne sammen, så jeg har de elementer med, jeg synes lød bedst…

Friskbagt Pecan pie,

Der er, vidst nok, ikke chokolade, i en pecan pie, oprindeligt, men jeg er ret vildt med chokolade, så det var noget af det, jeg holdt fast i, fra en af opskrifterne. Chokoladen indgår i fyldet, men tærten har selvfølgelig også en bund.
Lad os gå i gang med opskriften og starte… ja, fra bunden:

Pecan pie, dej1Ingredienserne der skal bruges er :
200g mel
50g flormelis
½ tsk salt
100g smør
½ dl vand.Pecan pie,2

De tørre ingredienser blandes sammen, i en skål. Derefter smuldres smørret udi, til det er ensartet og godt blandet. Så Samles dejen med vandet, og sættes på køl, imens man laver fyldet.Hakkede pekannødder til Pecan pie

 

Fyldet består af :
100g brun farin
150g honning
50g smør
100g mørk chokolade
½ tsk salt
3 æg
200g pekannødder

Chokoladen brækkes i mindre stykker og smeltes, sammen med brun farin, honning, smør og salt. Når det hele er smeltet, lader man det køle lidt, imens man hakker pekannødderne. Lad evt. nogle stykker være tilbage til pynt. Når massen er kølet lidt, røres æggene i, og så tilsættes de hakkede nødder. Så er fyldet faktisk færdigt.

Så finder man sig et tærtefad, som man smører. (Mit fad er ca. 25 cm i diameter) Dejen rulles ud og ligges i fadet, og så hældes fyldet i. Til slut pyntes kagen med de sidste pekannødder, og så bages den, i en halv time, ved de 180 graders varmluft, man selvfølgelig har forvarmet ovnen, til. 😉

Tærten serveres let, eller helt afkølet, som den er, eller med cremefraiche eller flødeskum.

Jeg havde aldrig smagt en pecan pie før, og ifølge Bjarken, var det her, da heller ikke 100%, som han huskede en sådan, men den smagte ret godt alligevel, det var vi vidst alle sammen, enige om.
Såå, det kan nu, alligevel, godt være, at jeg kommer til, at forsøge mig igen. 😉

– Lærke

Skriv en kommentar