Sy usynlige sting i hånden

Når man syr noget på vrangen, som man har brug for at vende gennem et hul, og derefter lukke hullet fra retsiden, kan det være lidt svært at få det pænt, hvis man bare kører det på symaskinen. Her er disse usynlige sting geniale! Til alt fra pudebetræk, for i tasker, og scrunchies, der skal lukkes pænt af. Det tager selvfølgelig lidt længere tid, at sy det i hånden, end på maskine, men resultatet er klart det værd! Stingene er også rigtig fine, hvis man har brug for, at reparere noget tøj eller lignende, der er gået i stykker i en syning, og man ikke lige har en symaskine! 😀

sort scrunchie syet med usynlige sting

Ud over det, der skal sys, har man brug for en nål, og tråd med en knude for enden.
Man starter ved at føre nålen igennem stoffet fra bagsiden, så knuden ikke er synlig. Og man starter selvfølgelig helt yderst i den ene side af det hul der skal lukkes. Så stikker man nålen ned i stoffet i den modsatte side, lige overfor, og op et par millimeter fremme.

Så skifter man side, stikker nålen ned lige overfor det forrige sting, og op igen efter et par millimeter. Sådan forsætter man med at lave sting skiftevis i hver side, så de kommer til at ligge parallelt hele vejen over hullet, også kan man stramme tråden til, så hullet lukkes. Man kan også sagtens stramme løbende. Man behøver ikke lade stingene ligge løst.

Hæftning af usynlige sting

Så skal tråden bare låses. I mange guides jeg har set, til forskellige usynlige sting, har vedkommende, der syr også haft sådan et løst stykke stof her som eksempel, og har til slut bare vendt stoffet og sagt “Så hæfter man ende på bagsiden” – Det kan man af gode grunde ikke, hvis man er ved at lukke en pude, en scrunchie, noget for, eller andet hvor man har lukket bagsiden inde.

Så man må altså prøve at hæfte ende, og låse tråden, så usynligt man kan. Sy lidt oven på hinanden med de usynlige sting, og så til sidst sy tråden et stykke ind i sømmen på bagsiden, så der ligger et længere stykke, der ikke lige kan trække sig løs. Så strammer man tråden lidt, så stoffet rynker, og så klipper man tråden og trækker stoffet på plads. Så skulle det sidste af tråden gerne blive trukket ind og være gemt på bagsiden.

 

– Lærke

2 Comments

Skriv en kommentar