Græskar af papmache

I denne guide vil jeg vise, hvordan man kan lave et rimelig stort græskar af papmache!
F.eks som pynt til halloween! Egentlig en super simpel idé, men jeg synes, det fungerer rigtig godt! Det kan bruges til pynt, eller som hat til et kostume eller lignende! Der er faktisk rigtig mange sjove muligheder med det!
Og jeg elsker græskar! ^_^

Hjemmelavet græskar af ballon og papmache

Materialer til papmache græskar

Til dette græskar projekt, skal man bruge 1 ballon – alle farver og størrelser kan bruges. (Den skal ikke pustes op og bindes på forhånd. Så vent lige med det. 😉 )
Noget kraftigt snor – det skal have en vis styrke, for at holde. Normalt bomuldsgarn duer f.eks ikke.
Derudover skal man bruge en del avispapir og noget tapetklister, f.eks hjemmelavet tapetklister af mel, og til slut noget maling.

Fremgangsmåde

Man starter med, at puste ballonen op til den ønskede størrelse. Uden at binde knude endnu, og ikke alt for spændt. På ballonen opmåler man så tre stykker snor, der kan nå hele vejen rundt, fra top til bund. Så slipper man ballonen igen, og samler de tre stykker snor med en knude på midten, således at man har 6 ender. De 6 snore samles derefter med en knude for enden.

Så puster man ballonen op igen, sætter snorene omkring, og fordeler dem jævnt. Når ballonen fortsat pustes op, og buler ud mellem snorene, dannes konturerne af et græskar. Det kan være en smule tricky, da snorene godt kan finde på at rulle. Om nødvendigt, kan man bruge lidt tape, til at fæstne snorene til ballonen.

Når ballonen er pustet op til den ønskede form og størrelse, lukkes den med en knude, også er det sværeste faktisk overstået. Så skal græskaret dækkes med papmache. Jeg foretrækker, at pensle tapetklister på avisstrimlerne og derpå pensle dem på mit papmache græskar.

Stilken laver jeg med hjælp fra knuden og enden på ballonen. Det dækkes ligeledes med avisstrimler, til formen er som ønsket. Når hele græskaret har fået så mange lag, som man synes er nødvendigt, (Flere lag giver selvfølgelig øget holdbarhed) skal det bare tørre. Så er det klar til, at blive malet!

Maling

Færdigt græskar af papmache

Hvis man, som mig, godt kan lide græskar med et lidt naturtro udseende, har man selvfølgelig brug for orange maling til græskaret, og lidt grøn maling til stilken. Derudover brugte jeg en smule brun til at forstærke fornemmelsen af skygger, i rillerne og toppen, af mit græskar. Jeg valgte også, at give græskaret her, en rest blank lak, hvilket jeg fortrød lidt, for det blev meget blankt. 😛 Jeg synes dog jeg fik løst det nogenlunde, ved at slibe lidt med fint sandpapir. Så her er altså mit færdige resultat.

Man kan selvfølgelig også male sit papmache græskar andre farver, eller blot grunde det og derefter pynte med decoupage eller lignende. Man kan også begynde at skære i det, som man ville med et rigtigt græskar; skære toppen af osv. Så kan græskaret f.eks bruges som skål, eller toppen kan bruges som en lille hat til et halloween kostume. Eller måske kan man lave græskaret i så stor en ballon, at man kan have det over hovedet? Det er faktisk kun fantasien der sætter grænser. 😉

  •  Lærke

Skriv en kommentar