Bogstaver af papmache

Links på denne side kan være partnerlinks. Vælger du at handle via disse links, kan jeg modtage en lille provision. Det har ingen omkostning for dig, og jeg anbefaler kun produkter jeg selv bruger og kan stå inde for.

Papmache bogstaver er en skæg ting, synes jeg! De kan bruges i indretning på alle mulige måder. Uanset om man måtte ønske at lave dem gigantiske og klistre LED-strips på…? Eller om man vil lave dem mindre og bruge dem på et børneværelse, hvor de kan pynte på en hylde og hjælpe det helt lille barn med at vænne sig til bogstaverne i dets eget navn. Hvis man vil lave rigtig mange, kan man måske også lave dem endnu mindre, og bruge dem til sjove stavelege med de lidt større børn! Og sætte magneter på måske…? Der er SÅ mange muligheder! 😀

Vi er ved, sådan lidt løbende, at indrette børneværelse, så det er altså her de her bogstaver skal bruges. Thor er 2 år, så han var ikke med til at lave sine papmache bogstaver, men han har siddet ved siden af mig, og øvet sig i at klippe med en saks, i alt det papir jeg skulle bruge. xD
Er ens børn lidt ældre, kunne de nok synes det var sjovt at være med! 😀

Hvad skal man bruge til hjemmelavede papmache bogstaver

Man kan sagtens købe sådan nogle bogstaver færdige. De har f.eks nogle hos Creativ company. De koster ikke alverden! Men jeg synes, det var sjovere at lave dem selv! Så kan man vælge lige den skrifttype, og lave dem lige så store eller små man vil!

Hvis man er helt ny i papmache, har jeg en større papmache guide med nogle af de mere grundlæggende ting, og en opskrift på tapetklister af mel, som jeg altid selv bruger! Men papmache er slet ikke så svært! Og heller ikke de her bogstaver. 🙂

Sådan laves bogstaver af papmache!

Find en skrifttype du synes om, på Google, i Word eller noget andet. Og print de bogstaver du skal bruge i den rette størrelse, eller tegn dem over på papir.
Klip eller skær dem derefter ud i pap eller kraftig karton.
Jeg har skåret med en skalpel. En hobbykniv kunne også have gjort det, og det kan også lade sig gøre at klippe med en saks, men jeg synes kanterne bliver pænere, når man skærer det.

Hvert bogstav er lavet af to ens papbogstaver, som er lagt sammen med mellemrum imellem ved hjælp af mindre papstykker. De mindre papstykker behøver ikke at være pæne eller præcise, de skal bare limes sammen til et afstandsstykke og være indenfor kanterne af bogstaverne. 12 lag pap i alt gav mine en passende tykkelse. Altså de to lag bogstaver og afstandstykker af 10 små papstykker. Sådan kan mine papmache bogstaver let stå selv, uden at se for klodsede ud. Tykkelsen vil selvfølgelig afhænge af størrelsen på ens bogstaver og hvad man skal bruge dem til!

Afstandsstykkerne limes på rundt omkring på bogstaverne. For enderne og i hjørnerne og om nødvendigt i midten, så der ikke er noget der begynder at bue indad når vi begynder på papmacheen.

Når man har sine papbogstaver klar, skal de nemlig dækkes af papmache. Jeg starter med dække kanterne med to lag karton, som jeg limer fast, enkeltvis, ved hjælp af avis eller andet papir. Genbrugskarton fra et eller anden emballage er helt perfekt!

På H’et her startede jeg med at sørge for at fladerne, det skal stå på, er lige. Kartonen limes fast med et stykke papir, hvor der klippes ind i hjørnerne, så papiret kan limes pænt ind omkring.
De helt lige bogstaver er selvfølgelig nemmest at lave, men det kan også sagtens lade sig gøre at bøje kartonen rundt, så det følger de runde kanter. Og man klipper blot hakker ind i papiret for at få det til også at følge med rundingerne.

Laver man O eller andre runde bogstaver, skal man selvfølgelig også lige huske at give dem en flad side, de kan stå på! 😉

Alt efter størrelsen på bogstaverne og hvor tykt papir man bruger, kan det være nødvendigt at give forsiden af bogstaverne et lag karton også. For pappet i sig selv er egentlig relativt blødt, og kan godt finde på at give sig lidt og begynde at bule i uhensigtsmæssige retninger.
Når man har nok karton på, dækkes papmache bogstaverne af et jævnt og pænt lag papir. Gerne ensfarvet, så dekorationen bliver lettere, og der ikke er noget skrift eller lignende, man skal prøve at dække senere.

Hjemmelavede papmachebogstaver af genbrugspapir og emballage

Dekoration af papmache bogstaver!

Nu er det jo så at det bliver svært.. For jeg skal tage en beslutning, og det er jeg ikke altid særligt god til! 😛 Så foreløbig har jeg ikke dekoreret mine papmache bogstaver.
Man kan f.eks dekorere dem med decoupage. Jeg har givet mine bogstaver et sidste lag hvidt papir, egentlig for at “grunde” dem til dette. Og jeg er også begyndt lidt med noget gavepapir, på mit R…

Men jeg overvejede også lidt at male dem med selvlysende maling fra creative company! Og lige nu hælder jeg lidt til, at det nok bliver en blanding. Så der kommer decoupage på siderne og selvlysende maling på fronten.
Det kan være, at der kommer en opdatering på resultatet af det, men jeg synes alligevel jeg ville skrive indlægget her færdigt, selvom jeg snøvler lidt med at blive færdig med bogstaverne! 😛

Jeg håber i hvert fald, at det kan give lidt inspiration og at det, alt i alt, har været en brugbar guide til papmache bogstaver! 😀

 – Lærke

Skriv en kommentar