Skulls af polymer-ler

Her er en lille guide til hvordan man kan forme små uhyggelige skulls, altså kranier eller dødningehoveder, som kan sættes i smykker, og bruges til mange andre ting også, her til Halloween.
Man kan lave dem i mange forskellige størrelser, så det er kun fantasien, der sætter grænser for, hvad man kan bruge dem til!
Man kan jo lave dødningehoveder med alle mulige forskellige udtryk! Lige fra realistiske, til alien skulls eller dyrekranier, til noget i stil med Tim Burtion møder de dødes dag.
Jeg har prøvet at lave en guide, med de allermest simple steps, så man med en kugle ler og nogle få, enkle trin faktisk kan få et ret fint basic kranie. Så kan man selv tilføje detaljer efter stil, lyst og evne! 🙂

Hjemmelavede dødningehoveder til halloween - polymer-ler fimo/cernit diy guide

Se evt. nogle af mine andre fimo og cernit guides for inspiration til hvad man kan putte indeni kranierne, for at give størrelse, men det er altså ikke det, det skal handle om nu. Nu skal vi bare til at lave en masse uhygge! 😀
Og fortrækker man en videoguide frem for billeder og tekst, har jeg også det til disse skulls på youtube! 😀

Leret!

Først skal man selvfølgelig have fat i noget polymer-ler. Et hvert mærke kan sådan set bruges. Jeg har testet en del. Det kan man læse mere om i min guide til polymer-ler.
Jeg har et affiliate link til creativ company, hvis man kunne have lyst til at handle der og samtidigt støtte bloggen. 🙂 – De har ret meget forskelligt ler! Både Cernit og Fimo! Bare lad være med at købe Fimo-kids. – Det er alt for blødt efter min mening! 🙂

Man kan bruge hvid eller grå, måske noget granit-agtigt, eller man kan blande en rigtig god, gammel-gusten knoglefarve. Og det fine ved det er, at det absolut ikke behøver at være perfekt. Det behøver ikke at være perfekt blandet, eller opvarmet. Små farvemelleringer og revner vil give nogle dejligt grimme små-detaljer, som er mere end velkomne i de her uhyggelige dødningehoveder. Alt efter hvilket udtryk man ønsker selvfølgelig! 😉

Skal man have en smykkedel i, en ring til at montere en ørekrog el. skal den sættes i som det første, så man sørger for, at den sidder godt fast og ikke kan falde ud! Det kan man se mere om hvordan man gør i mit indlæg om smykkedele i polymer-ler. Man kan godt lave hul igennem i stedet, til at sætte kraniet på snor el. Hvis man vil det, gøres det til sidst.
Skal man lave to ens kranier, f.eks til et par øreringe, er det i øvrigt en god ide at lave dem ved siden af hinanden, lidt samtidigt, så man nemmere kan se, at man placerer øjne, næse osv. ens.

Modelering af skulls, kranier og dødningehoveder!

Jeg starter med en rund kugle ler, og med at rulle den ene side af kuglen lidt aflang. Så bruger jeg noget spidst men rundt, det her er enden af en pensel, til at markere hvor øjnene skal være. Så bruger jeg noget mindre til at lave to aflange næsebor. Jeg har sådan et fjollet lille papirværktøj, jeg bruger, men man kan sagtens bruge et eller andet andet, enden af en nål eller noget.

Jeg kan godt lide at forme mine skulls i hånden, og ikke liggende på bordet. På den måde får jeg ikke trykket dem alt for flade i bagsiden!
Nu former jeg så øjenhulerne større, ved at rulle i dem med enden af min pensel. Idet jeg gør det, bliver næseborene samtidigt presset lidt op i en spids.
Så tager jeg et fladt, lidt skarpt værktøj og presser et tandsæt ind i kæben på kraniet. Det består bare af en vandret streg og et par lodrette hakker.

Til sidst kan man få kraniet til at se lidt mere indsunkent ud, ved at presse lidt ind rundt om, under og over øjnene. Og man kan ændre lidt i udtrykket, alt efter hvordan man vinkler og spidser “øjenbrynene”. Så de kan se onde og vrede ud, eller med store overraskede øjne osv.

Skal man have trykket et hul igennem kraniet med en nål, skal det gøres nu. Ganske forsigtigt så man ikke presser kraniet ud af form. Er leret for blødt, kan man lægge det i køleskabet i et stykke tid. Så vil det blive hårdere igen.
Nålen presses forsigtigt ind fra den ene ende af kraniet imens man drejer den rundt. Når man når igennem, vil leret nok lave en spids, der hvor nålen kommer ud. Så man trækker nålen ud igen, presser spidsen flad og trykker nålen igennem igen fra den anden side.
Inden man trækker nålen helt forsigtigt ud igen, kan man lige rette op på ting man evt. skulle have trykket lidt. Gør man det, efter man har taget nålen ud, kan man komme til at presse hullet sammen igen.
Så er der ellers bare tilbage at bage kranierne efter anvisningen på lerpakken, og så er de klar til at blive monteret på smykker eller hvad de ellers skal bruges til! 😀

Yderligere dekoration

Når kranierne er bagt, kan man godt male små detaljer og effekter på. Man kan f.eks male næsebor og øjenhuler mørkere, som jeg har gjort på mine!
Andre farver og detaljer kan også tilføjes med leret inden de er bagt, hvis man fortrækker det.

Jeg har lavet nogle kranier med kroner, det synes jeg klæder dem ret godt! Til det har jeg brugt nogle perlehatte, som jeg har vendt på hovedet, og presset fast i leret, sammen med en lille ring til at montere øreringen i, inden jeg bagte kranierne.
Måske kan man også finde andre vedhæng eller modellere andet pynt!
Jeg har også kombineret nogle af mine kranier med græskar jeg også har lavet af polymer-ler.

Jeg har også lavet krop på nogle, ved at lave kjoler af små hjemmelavede kvaster, og pyntet med en perlestav, med perler, som arme. De blev ret herlige synes jeg! 😀

 – Lærke

Skriv en kommentar