DIY papmache kugler

Dette er en hurtig guide til, hvordan man nemt kan lave sine egne papmache kugler.
Til nogle ting er de et ganske fint alternativ til styropor/flamingo kugler og lignende, og med hjemmelavet tapetklister af mel, er de praktisk talt gratis. 😉

Hjemmelavede papmache kugler

Til de hjemmelavede papmache kugler skal man bruge:

Tapetklister
Avis eller andet papir
En kugleform i ønsket størrelse
Og plastfolie

Kuglerne laves udenpå en rund form. Størrelsen afhænger af hvad man har, der er rundt, og hvad man skal bruge kuglerne til. Man skal blot huske, at jo større man laver dem, jo tykkere lag papmache skal man bruge for at det holder, og jo længere tid tager det altså for kuglerne, at tørre. Bolde er ganske velegnede som forme, bordtennis, golf og tennisbolde, er gode størrelser, men man kan godt gå større, og runde balloner kan også bruges.

Den valgte kugleform beklædes med plastfolie, og så begynder man bare at bygge en halvkugle udenpå, med papirstrimler, der pensles med tapetklister. Laget må godt være rimeligt tykt. Hav gerne i baghovedet hvad de færdige kugler skal bruges, og kunne holde til.
Den første halvkugle lader man tørre, indtil man kan lirke den af, ved hjælp af husfilmen.
Så lægges den til, at tørre yderligere, imens man gentager processen, indtil man har de halvkugler, man skal bruge.
Når alle halvkuglerne er tørret nok, samles de i par til hele kugler ved hjælp af et lag avisstrimler mere.
Hvis man vil have det, kan man også lime enden af en snor fast indeni, til ophæng, og ellers skal kuglerne bare tørre helt.

Kuglerne jeg lavede her, grundede jeg med hvid maling, og så brugte jeg dem til hjemmelavede disko kugler af cd’er, hvilket var et ganske sjovt projekt, jeg godt kan anbefale.
Alternativt kan de også bruges til hjemmelavet julepynt. Julekugler med decoupage, kan blive virkelig fine! 🙂

– Lærke

One Comment

Skriv en kommentar