Cykelslange armbånd – Og andre smykker

Cykelslange armbånd kan laves på uendeligt mange måder. Det her er en guide til hvordan jeg har lavet dem, så du selv kan lave dem på denne måde, eller måske finde inspiration til at lave dem på din egen måde! 😀
Man kan også lave halskæder, øreringe og andre smykker af cykelslange! Mere om det i indlægget! 😉

Guide til hjemmelavede smykker, armbånd, halskæde og øreringe af cykelslange

Lidt om cykelslanger

Allerførst skal det nævnes, at cykelslanger selvfølgelig ikke er beregnet til hudkontakt. Der findes ingen garanti for, at cykelslanger ikke afgiver skadelige stoffer til kroppen, for de er lavet til cykler, og det er det de er godkendt til. Ikke noget andet. Derved må man altså, så vidt jeg er orienteret, heller ikke sælge cykelslange smykker, fordi det det jo kræver en garanti.
Hvad man gør privat er tilgengæld på eget ansvar. Om jeg så i det hele taget burde skrive den her guide, kan måske diskuteres, men nu er den her. Og jeg synes det er et interessant materiale. Jeg synes de er flotte. Cykelslange smykkerne. Men måske det er fornuftigt at overveje, kun at bære dem uden på tøjet, så der er en barriere til huden, eller noget andet i den stil. Man kan jo nøjes med at lave brocher, eller bælter el. Your call. 🙂

Der er mange måder at skaffe cykelslange på. Måske har man fra sin egen cykel, hvis slangen er blevet skiftet, eller fra nogen man kender. Ellers kan man måske spørge sin lokale cykelsmed om han har nogle, der ellers skal smides ud. Nogen gange kan man også være “heldig” at finde dem langs landets landeveje, hvis en cyklist, af den ene eller anden grund, har valgt at lade den ligge, der hvor han er punkteret. Det forekommer. 🤨

Hvis slangen er alt for gammel og mør, duer den ikke. Men hvis man trækker lidt i den, kan man se om den sprækker og begynder at smuldre. Hvis den ser fleksibel og fin ud, er det super. 🙂
Derudover er det en god idé at vaske sine cykelslanger, inden man bruger dem til smykker, for de kan godt være ret beskidte. Og der er noget talkum-agtigt inde i dem, som man også med fordel kan vaske ud. Det kan måske være nemmere, efter man har klippet sin cykelslange i stykker…

Sådan laver jeg smykker af cykelslange!

… Og det er det første man skal. -Klippe cykelslangen ud i de stykker, man skal bruge. Og der skal bruges en hel del!
Jeg klipper først stykker af ca. 5mm, og hvert stykke klipper jeg derefter over på midten, men diagonalt, så de alle bliver spidse.
Og cykelslange er ret blødt, så selvom spidserne ser lidt piggede ud, stikker de overhovedet ikke! 🙂

Udover cykelslange skal man bruge noget kraftig elastik, eller smykkewire (eller anden kraftig tråd) og en lukkemekanisme.
Til armbånd bruger jeg oftest elastik, men til en halskæde, ville jeg bruge tigertail wire, og en kraftig karabin som lukning. 
Man kan lave smykkerne helt af cykelslange, men som ekstra pynt, kan man også bruge nogle store perler, der sættes ind imellem.
Jeg har også lavet cykelslange armbånd med hjemmelavede filtkugler. På den måde, sådan set også med perler, er det nemt at lave et matchende sæt øreringe efter denne guide! Hvis man altså ikke vil lave øreringene af cykelslange også! 😉

Her begynder guiden til hjemmelavede armbånd  og andre smykker af cykelslange

Først klipper man det stykke tråd eller wire, man skal bruge. Det skal være så tilpas langt, at det kan nå rundt om armen i det her tilfælde, (Selvfølgelig halsen hvis det er til en halskæde) plus lidt ekstra, så man har plads til at lave knuder, uden at enderne bliver for korte og besværlige at arbejde med. 

Så skal man have en nål på. Og så begynder man ellers bare at sætte de små stykker cykelstange på. Jeg sætter dem sådan, at de bliver låst fast i hinanden, og danner en spiral rundt på hele armbåndet. Det gør man ved, først at stikke nål og tråd igennem den ene side af et cykelslange stykke, så et til, så den anden side af det første stykke, et til, gennem den anden side af det andet stykke, osv.
Og man skal hele tiden sørge for, at spidserne vender samme vej, og ligger nærmest i en trappe, der snor i den samme retning hele tiden.

Jeg har indsat perler efter hver 10. stykke cykelslange, og ligesom sat to stykker cykelslange omkring, idet det snoede mønster fortsættes rundt om perlen.
Jeg håber det hele giver mening, når man også kan se billederne. 😅

Sådan fortsætter man hele vejen rundt, indtil armbåndet har den længde man synes. Så kan det være en god idé, lige at gå det efter, for at se om cykelslange stykkerne er fordelt pænt på elastikken, den ikke er for stram nogen steder eller der er mellemrum. Og så skal det lukkes af.
Jeg kan godt lide at gemme knuden inde i en perle. Så det er et godt sted at slutte.

Man skal lige sørge for, at de sidste stykker cykelslange kommer til at passe i spiralen. Så sætter man perlen på, binder en stram råbåndsknude, og så syr man enden af sin elastik ind i perlen, så knuden bliver skjult. Derefter kan man klippe enderne af elastikken af, og så er armbåndet færdigt! 😄

Det færdige hjemmelavede cykelslange armbånd

Andre smykker af cykelslange

Øreringene jeg har lavet, er selvfølgelig creoler. Derpå har jeg sat fire stykker cykelslange, som jeg har snoet på samme måde som armbåndet!
De kunne også have været pyntet med perler. Måske nogle lidt mindre, der matchede dem på armbånd og halskæde! 😄

halskæden kan man måske se at den er tyndere i nakken og tykkere foran på halsen. Det har jeg gjort ved at klippe mine cykelslange stykker i forskellige størrelser. Så i stedet for at klippe dem over på midten, har jeg klippet dem, så det ene stykke blev større end det andet.
– Det er også noget man kan lege med. 😄

Cykelslange halskæden er lavet tyndere i nakken og tykkere foran
 – Lærke

Skriv en kommentar