Vifte servietter

For ikke så længe siden, skrev jeg, her på bloggen, en guide til nogle andre servietter, man kan folde, og nu vi var ved den kategori, tænkte jeg, at jeg ligeså godt kunne tilføje en guide mere. I dette tilfælde, til de helt traditionelle vifte servietter. De er vildt nemme, at lave, når man altså lige har fundet ud af hvordan, og det kan du altså her. 😉

Foldede vifte servietter

Man skal selvfølgelig bruge servietter, der siger sig selv, gerne ensfarvede, men et simpelt mønster, kan garanteret også blive ganske fint, og de fleste størrelser kan sådan set gøre det.

Fremgangsmåden til disse vifte servietter er som følger:

Man starter med, at tage en serviet og folde ud en enkelt gang, så den danner et langt rektangel. Den ene ende, folder man et par cm ind, vender servietten og folder igen, i samme bredde som før, så vender man og folder igen, og det gentager man, til man når til midten eller lidt over, og på den måde, får man altså foldet en vifte.

Så vender man servietten, med viften nedad, og folder servietten på midten. Så folder man det resterende serviet skråt, så kanten ligger langs med viften, og så folder man det overskydende ind under. Så kan viften rettes ud, så den kan stå selv.

Så er den første serviet færdig og man kan fortsætte med de næste, hvor mange der så end skal indgå i bordpynten. 🙂

Grøn vifte serviet

Man kan også lave en variation, hvor man folder en lidt mindre serviet, i en anden farve, indeni, så viften bliver i to lag, det ser ganske dekorativt ud, hvis det skal være rigtig fint. 😉

  •  – Lærke

Skriv en kommentar