Lotusblomst servietter

Dette er et helt hurtigt indlæg, om hvordan man folder åkande/lotusblomst servietter.
– De kaldes vidst lidt forskellige ting.
Her var barnedåb i familien i sidste weekend, og bordpynten var så fin! Det ærgrer mig, at jeg ikke fik nogle billeder af det, men i den forbindelse fik jeg altså frisket op, hvordan det er, man folder de her åkande/lotusblomst servietter. Jeg har ellers lavet en del af dem, men det var rustet lidt i hukommelsen, hvor mange gange det nu liiige var, der skulle foldes hvordan. Så nu får i altså en guide her, og så kan jeg forhåbentligt også selv huske, hvordan man gør! 😉

Borddækning med Åkande/lotus blomst servietter, som du selv kan folde!

Åkande/lotusblomst servietter er faktisk ganske nemme at folde. Skal man lave mange af dem, kan det dog godt tage lidt tid, men så er de tilgengæld også tilsvarende dekorative!

De bedste servietter til formålet er store og ensfarvede, men man kan også f.eks lave søde, mindre blomster af små kageservietter.

Således foldes åkande/lotusblomst servietter:

Allerførst: Jo mere lige man folder, jo mere lige vil det færdige resultat selvfølgelig blive, men nogle servietter er en smule skæve i sig selv. Det er der ikke ret meget, man kan gøre ved. 🙂

Man starter med at tage en serviet og folde den helt ud. Dernæst foldes alle hjørnerne ind til midten. På denne måde folder man i alt 3 gange, hjørnerne ind til midten, så firkanten bliver mindre og mindre.

Når man har foldet hjørnerne ind de 3 gange, vendes servietten om, og man folder her på samme måde hjørnerne ind til midten en enkelt gang mere.

Herefter foldes et lille hjørne en smule ind. Bare et par cm. Og så kan flappen på undersiden forsigtigt trækkes op og danne det første blad på vores åkande/lotusblomst. Dette gentages med de 3 andre hjørner.

På bagsiden vil man nu kunne se yderligere to lag “blade”, som lige sådan kan trækkes frem på forsiden af blomsten.

Så er den første åkande/lotusblomst færdig og klar til at pynte i borddækningen! Så mangler der måske bare et par stykker mere?
Hvor åben eller lukket blomsterne er, afhænger af hvor stramt man har trukket bladene op om siderne. Prøv dig bare lidt frem. Med lidt øvelse skal de nok blive fine og ensartede! 🙂

tallerken med foldet lotus serviet

Variationer af åkander/lotusblomster

Af variationer kan man, ud over selvfølgelig farve og størrelse, også f.eks nøjes med at folde 2 af de 3 første gange hjørnerne bliver foldet ind. Så får man en lidt større åkande/lotusblomst, men med et lag færre blade, som den store på billedet herunder. Og så kan man jo placere en mindre blomst i midten af en større, hvis det skal være rigtig avanceret. 😉

Borddækning med åkande lotusblomst servietter du selv kan folde
– Lærke

One Comment

Skriv en kommentar