Serviet-ruller med bestik i!

I skal til et grill-arrangement og i skal selv have bestik og service med.. Eller i står og er ved at lave picnic, og det der engangsbestik føles lidt fladt.. Eller også har i det slet ikke, fordi.. Det knækker alligevel altid.. Eller miljøet i ved!
Men vi kan også godt gøre frokost i det grønne lidt mere spændende end engangsbestik, ikke? 😉
Nogen gange er det bare mere praktisk, bevares, men hvad med bare at pakke noget ordenligt bestik i en serviet i stedet? Så der er en fin pakke, med det hele i, til hver!
Det er super nemt! Og jeg vil gerne vise hvordan man kan gøre det! 😀

Bestik - fint rullet ind i en serviet

Sådan pakker man bestik ind i en serviet!

Man starter med at lægge et sæt bestik diagonalt på en serviet. Så langt oppe eller nede på servietten, som man synes det skal være synligt i toppen. På den måde tilpasses størrelsen automatisk til størrelsen på ens bestik. For det kan der jo godt være temmelig stor forskel på!
Bestikket skal ligge så tæt som muligt. For mit bestik var det oven på hinanden. Det vil måske være anderledes med andet bestik!
Så folder man spidsen i bunden op, så indpakningen bliver lukket nederst.

Så folder man den ene side ind over, og trykker den godt til, og så ruller man servietten stramt omkring bestikket!

Alt efter hvor hurtigt man skal bruge det og i hvilken sammenhæng, er der nu nogle forskellige måder, man kan lukke servietten på.
Hvis det ikke er så vigtigt, kan man helt lade være.
Har man tid til at vente på, at det tørre, kan man dog gøre det løse hjørne lidt fugtigt, bare med vand, og bruge det til at klistre hjørnet med. Når det er tørt, er det nok til at holde servietten rimelig fast!

Skal det holde bedre end det, kan man sætte et stykke tape omkring. Eller hvis det skal være pænere, et stykke snor eller bånd!

Variationer af bestikpakkerne

Man kan også lave en løst pakket model, til bare at lægge på et bord. Så folder man bare servietterne lidt løsere, men mere præcist.

De ligner lidt de andre bestiklommer af servietter, jeg også har en guide til, med den primære forskel, at de er foldet diagonalt, hvor de andre er foldet lige. 🙂

Udover at være praktiske, er der flere forskellige dekorative muligheder med alle de her typer af servietpakker med bestik i! De kan ligge på, eller ved siden af tallerknerne, hvor der er dækket op. Men de strammere bestikpakker, kan f.eks også ligge eller stå i en kurv eller noget lignende, hvis man serverer buffet. 🙂

 – Lærke

Skriv en kommentar