Serviet konvolutter

Her er lige et hurtigt indlæg mere om servietter! Nemlig hvordan man kan folde servietterne, så de ligner konvolutter eller kuverter, som en dekorativ måde at lægge servietten på, eller ved, tallerkenen.
Kuverterne er super nemme, så man kan hurtigt nå at lave mange! Hvis man f.eks. skal lave til en hel konfirmation, bryllup, barnedåb eller et andet stort arrangement! Og de kan selvfølgelig varieres efter temaet! 🙂
Hvis man har en velkomstsang til sit arrangement, som man jo tit har til f.eks. konfirmationer, er det super oplagt at lægge denne ned i serviet kuverterne! 😀

De her serviet konvolutter er ikke lommer til bestik, men blot en måde, at bruge servietterne i borddekorationen. Jeg har et andet indlæg om bestiklommer her.

Sådan foldes serviet konvolutter

Man starter med en serviet, som man lægger diagonalt foran sig, med det mest lukkede hjørne nedad, og det åbne hjørne opad.
Så folder man begge hjørner i siderne ind. Hvor langt ind man folder dem, afgør størrelsen og formen, på den færdige konvolut. Sørg for at folde dem så lige og ens ind, som muligt.

Derefter folder man bunden op. Vil man lade konvolutten være åben, kan man nu folde spidsen, man lige har foldet op, lidt ned på bagsiden. Og så kan man holde den fast med en klemme eller en dekorativ nipsenål, eller lægge noget ovenpå konvolutten, som er tungt nok, til at holde den på plads.

Man kan også fortsætte og lukke konvolutten helt, ved også at folde toppen af servietten ned. Igen kan den holdes lukket, ved at man lægger noget ovenpå, men man kan også gøre det ekstra dekorativt, ved at lukke konvolutterne med et vokssegl!

Borddekoration

De kors jeg har brugt i min dekoration her, sammen med serviet konvolut/kuverterne, har jeg syet af perler. (Guide her) Og alt i alt, synes jeg, dette kunne være et superfint forslag til borddekoration til en konfirmation!  🙂

Eksempel på bordpynt til en konfirmation, med servietkonvolutter og hjemmelavede kors af perler
 – Lærke

Skriv en kommentar