Perle kors

Her er en lille guide til, hvordan man kan lave kors af perler! De er super nemme at lave, og oplagte til f.eks konfirmation. Både til smykker, halskæder, øreringe og lignende, men de kan også bruges som pynt! Bordpynt, eller hængende pynt, for de kan laves i mange forskellige størrelser, og selvfølgelig i lige de farver man synes! 😀

Hjemmelavede kors af perler - En guide til bordpynt og smykker

Sådan laves perle kors!

Man har selvfølgelig brug for nogle perler, derudover noget tynd metaltråd, og en bidetang til at klippe tråden.
Hvilken tråd afhænger af størrelsen på perlerne og hullerne i perlerne. Hvilke perler, man laver kors af, kan man selv bestemme. Man kan lave dem af de billigste, blandede plastperler man kan finde, og de kan sagtens blive rigtig fine til f.eks bordpynt, men man kan også f.eks lave dem af små ferskvandsperler til de smukkeste øreringe!
Laver man dem som her, af ens perler, har man brug for 9 perler per kors. Bruger man perler i forskellige størrelser, kan man bruge flere eller færre, for at give den rigtige balance.

Hvis man har en særligt tynd metal tråd, og hullerne i perlerne tillader det, kan man sy den igennem dem to gange. Det gør perle korset lidt mere fast og holdbart.Til de her små lyserøde perler, brugte jeg ca. 25 cm tråd, jeg syede igennem to gange, og der var en smule til overs til sidst.

Man starter med at sætte 3 perler på tråden. Så syr man tilbage igennem to af dem, idet man springer den første over, som låser enden fast, og man sørger for at trække trådenden så tæt til første perle som muligt, eller klipper enden af tæt ved, så den ikke er synlig.
Så bøjer man tråden til siden og sætter to perler mere på, og springer den ene over for at låse og sy tilbage igennem den anden. Og man sørger for, at trække perlerne så tæt på midten som muligt.

Så laves toppen, med to perler mere. Skal korset ikke hænge, laver man toppen ligesom før, låser med yderste perle og syr gennem den næste. Men skal korset f.eks på en ørering, syr man tilbage gennem begge perler, så der dannes en lille løkke, man kan monterer sin ørekrog el. i.
Så laves den sidste “arm”, med to perler. Man låser med den yderste og syr igennem den næste. Vil man sy igennem perlerne to gange, kan man gøre det.

Til slut kan man vikle tråden et par gange, så de krydser midten af korset, det skjuler samlingen og får det til at se lidt pænere ud, men det er ikke strengt nødvendigt, hvis man hellere vil lade være.
Så låser man enden af tråden, ind i midten af en række perler, så den ikke kan gå løs, og så klippes den af, så tæt ved perlen som muligt.

Vil man have dem på øreringe, laver man selvfølgelig to kors, der er er ens, og monterer på lige de smykkedele, man ønsker.
Til en halskæde monterer man bare en o-ring, som man kan sætte en kæde i. 🙂

Variationer!

De her kors kan selvfølgelig laves i uendeligt mange variationer. Perlerne behøver ikke at være samme størrelse eller farve. De kan være super enkle og super elegante!

Så hermed er altså mine eksempler på perlekors som smykker, og som del af bordpynten, f.eks til en konfirmation eller bryllup, med en matchende blomst og servietter, der er foldet som helt simple konvolutter. -Super nem hjemmelavet borddekoration! 😀

Hjemmelavet bordpynt til konfirmation eller bryllyp med servietter og kors af perler
 – Lærke

One Comment

Skriv en kommentar