Fine julegaver til pynt – DIY

Det er super snyd, det her. Disse små, fristende julegaver, skal nemlig ikke pakkes op. De skal bare pynte og være fine, på juletræet eller hvor man ellers kunne tænke sig.
Tilgengæld er de, faktisk, virkelig nemme, og kan laves til stort set ingen penge. 🙂

Bunke 1 af pynte julegaver

Jeg har tidligere lavet nogle mindre julegaver af cernit/fimo, som kan bruges til smykker osv. Det er julegaverne her ikke særlig velegnede til. Tilgengæld kan de, uden problemer, laves noget større. Man kan egentlig helt selv bestemme størrelsen, på dem, og matche med det julepynt, man ellers har. 🙂

Materialer til pynte julegaver:

De her pynte julegaver består af flamingo, eller styropor, som simpelthen er pakket fint ind, med gavepapir og bånd.
Du har måske nok, købt noget på et tidspunkt, noget elektronik eller lignende, som var pakket godt ind, i flamingo, og det er lige præcis det, jeg benytter mig af her. Det er jo gratis. 🙂
Man kan også pakke alt muligt andet ind, hvis man ikke lige har noget flamingo. Gammel emballage og æsker, fra forskellige ting, er også ganske velegnet, til pyntegaver. Flamingo har dog den fordel, at man helt selv, kan bestemme størrelsen.

Ud over fyld i pyntegaverne, har man selvfølgelig også brug for gavepapir og bånd, her, kan man også sagtens bruge genbrugspapir, fra sidste jul. Og så har man, i øvrigt, brug for noget tapetklister.

Man starter med, at skære flamingo stykkerne ud i ønskede størrelser, med en lang skarp kniv. (pas på fingrene!) Det kan være en fordel, at tegne stykkerne op først, så er de nemmere, at få lige.

Derefter klipper man gavepapiret ud i passende stykker, og pensler det grundigt, med tapetklister, helt ud i alle hjørner og kanter, og så begynder man, at pakke ind.
Når man folder gavepapiret ind i enderne, limes der lige, i de tørre hjørner, så det hele klistre godt sammen.

Er det nødvendigt, for at holde gavepapiret på plads, kan man også give det et lille stykke tape, men det meste gavepapir, burde kunne holde med limen alene.

Pakkerne skal helst tørre lidt, inden man binder bånd omkring, og sætter snor i, til ophæng. (Hvis man vil have det) Ellers kommer man let til, at krølle og ødelægge papiret. Men når det er gjort, er man tilgengæld også færdig, og har nu det fineste, hjemmelavede og billige julepynt. 🙂

– Lærke

Skriv en kommentar