Jeg har lavet tryllestave!

Eventyrlige hjemmelavede tryllestaveOm man skal være fe, heks eller troldmand til Halloween eller Fastelavn…
Prikken over i’et ved et godt kostume, er da en fiks tryllestav.
Men hvordan laver man sådan en?

Hvis nu man undrer sig over, hvad en pige i 20’erne, skal bruge 7 eventyrlige tryllestave til, så er historien bag, at jeg er spejder, vi holder en gang imellem gruppeweekend og denne gang har der været magi-tema! Så de er ikke til mig selv. 😉
Men det, som det skal handle om her, er også mere opbyggelsen af disse tryllestave, og lidt forskellige idéer bag.

Hvad har jeg brugt som base?

En oplagt ting, at bruge til tryllestave, er jo bambus pinde. Her har jeg dog valgt, at eksperimenterer med lidt andre muligheder.

De tre tryllestave yderst til højre, på det øverste billede, er hver lavet på to gamle tuscher, i forlængelse af hinanden. Jeg syede propperne sammen, med ståltråd, gennem ventilationshullerne, også blev samlingen også forstærket med lidt lim og en masse tape. Mine tuscher havde propper i begge ender, så i den ene ende, kunne jeg jo, igen med ståltråd, sy en pyntegenstand, fast i spidsen af tryllestavene. I første tilfælde her, en flot sten…

sammensyning af tuscer til en tryllestav sten til spids på en tryllestavmontering af sten i spidsen af min kobber tryllestav

indvikling af en kobber tryllestav
Tryllestaven med stenen, viklede jeg kobbertråd omkring, til den var helt dækket…

Indvikling af kobber tryllestavStenen i spidsen af min kobber tryllestavdetaljer i viklingen af min kobber tryllestavkobbertråd viklet om en eventyrlig tryllestav Filtstjerne i spidsen af en fin, fe tryllestavspidsen af en fin, fe tryllestav med filt stjerne og hjerte drys

Egentlig var det lidt det samme, jeg gjorde med den lyserøde, dog med en nålefiltet stjerne, i stedet for en sten, og stofrester og garn viklet omkring, i stedet for kobbertråd. Oh.. Og lidt stjernedrys i form af små hjerte-perler, dinglende i snore. <3
Regnbue-tryllestaven er også lidt samme princip, men delvist hæklet af garnrester. 🙂

Sød, fe tryllestav med filt stjerne og hjerte drys

Den brune her, er en stor, gammel pensel, med en flot form, (hvor “hovedet” dog er knækket af) beklædt med læder og snøret, og med en sten limet i toppen.

Brun læder tryllestav med en sten i spidsen

De to herunder, har jeg lavet for af Fimo-ler. Det kunne selvfølgelig ligeså godt have været Cernit, eller andet polymer ler, men jeg har lavet dem, ved at sno en fladtrykt pølse ler, til den rette længde og form, og så med en fint formet klump, af en anden farve ler, i spidsen…

To flotte tryllestave af Fimo-ler (eller cernit)

Den sidste er også polymer-ler. Den har en knækket strikkepind i midten og to glasperler i spidsen, og er viklet ind i lidt garn. Den blev egentlig ret grim, så det er der jo ingen grund til, at fremhæve. 😛
Bortset fra det, synes jeg, det er blevet en virkelig fin og eventyrlig samling tryllestave og magi…

De eventyrlige, hjemmelavede tryllestave
– Lærke

One Comment

Hej Lærke. Vil du ikke kontakte mig på mail? Jeg vil gerne bruge et af dine fotos, hvis jeg må. Mange hilsner Anne Hvilsted, Greve Bibliotek

Skriv en kommentar