Grise af cernit – DIY 🐷

 Hjemmelavet gris af cernit/fimo-ler

Følgende er en guide og lidt inspiration til søde, små, hjemmelavede grise af polymer ler. 🐷 (Cernit, Fimo ol.) I dette tilfælde som en julegris med en fin sløjfe om maven, sådan lidt i stil med en marcipangris! 🙂

Første trin i tilblivelsen af grise af cernit/fimo-ler

Her har jeg lavet grisen udenpå en golfbold, for at give den en størrelse, der er nem at se på billederne, men den kan naturligvis laves i alle mulige størrelser. Vælger man at lave grise uden på golfbolde eller noget andet, der kan smelte, skal det gøres med største forsigtighed, da grisen kan flække under bagningen. Og jeg vil i øvrigt på ingen måde garantere for sundheden af eventuelle dampe. Så vil man have lidt størrelse på, kan en sten eller en lille træklods være smartere. 😉

Sådan laver jeg mine grise:

Som start blander jeg en god lyserød grise-hudfarve. Af det tager jeg en lille klump fra til ører, hale og tryne. Resten af leret former jeg til en grov griselignende klump. Afrundet bagpå, spidset til foran og med fire små buler som ben.

Formen på grise af cernit/fimo-ler

Den grove form finpudses, til man er tilfreds, hvorefter man kan fortsætte med de mindre detaljer…

Hvordan man laver øre og tryne på grise af cernit/fimo-ler

Først sætter jeg ører på. De er lavet af to små kugler af det ler, jeg tog fra tidligere. Kuglerne trykker jeg til flade cirkler. Hver flad cirkel får et lille buk i den ene side, og bliver spidset lidt til. Derefter trykkes folden på hvert øre flad og de presses fast, der hvor de skal side på grisen.
Trynen er blot lavet af en kugle, der er trykket flad.

Hale og tryne på hjemmelavede grise af cernit/fimo-ler

Halen laver jeg ved at tage en lille kugle og rulle den ud således, at den bliver tyk i den ene ende og tynd i den anden. Den trykkes forsigtigt fast på bagen af grisen i en lille krølle.
Næseborene er lavet af to bittesmå sorte kugler, der er trykket fast i trynen.

Sød måde at lave øjne på grise, og andre figurer, af cernit/fimo-ler

Øjne laver jeg ved hjælp af to små hvide kugler, to lidt mindre sorte kugler og to bittesmå hvide kugler. De placeres og trykkes flade, oven på hinanden, en af gangen.

Første trin til hvordan man laver en sløjfe af cernit/fimo-ler til en hjemmelavet gris

Jeg kan godt lide, at mine grise har sløjfer. Jeg synes, de ser lidt nøgne og kedelige ud uden.
Sløjfer laver jeg ved at tage en klump blå ler og rulle til en lang tynd pølse, som jeg trykker flad, og vikler om maven på grisen. Så laver jeg den ene løkke, skærer “båndet” skævt over, og laver den anden løkke lige sådan.

Andet trin til hvordan man laver en sløjfe af cernit/fimo-ler til en hjemmelavet gris

Derpå laver jeg knuden ved at tage et lille stykke bånd og lægge tværs over midten af løkkerne, så samlingen bliver skjult. Så er der kun tilbage at rette kanterne til og trykke båndet under grisens mave fladt, så den står stabilt. Så skal den ellers bare bages efter anvisningerne på lerpakken.

Jeg håber, i har fundet denne guide brugbar og fornøjelig. 🙂

 – Lærke

Skriv en kommentar