Flere påskeæg af cernit

Jo jo.. Flere påskeæg må der til…
Jeg faldt over denne lille fine idé (bloggen er desvære lukket siden).
Det så nemt og sjovt ud, så det måtte jeg lige prøve.
Jeg endte også med at blive rimeligt glad for resultatet…

DIY Påskeæg af cernit eller fimo-ler

Lige for tiden, bruger jeg mest Cernit, men disse påskeæg, kan også laves af fimo og andre typer polymerler, så brug bare hvad du har, eller nemmest kan skaffe. 😉
De kan laves helt hvide, hvilket ser ganske fint ud, men jeg syntes mine skulle have lidt mere farve…

 

Disse påskeæg af cernit/fimo-ler, laves sådan her:

Cernit /fimo-ler, Til påskeæg DIY
Udrulning og mønster-prægning på påskeæg af cernit eller fimo-lerJeg startede med, at blande nogle fine pastelfarver, som jeg synes var passende påske-agtige. Så delte jeg klumperne af ler, så de fik en god størrelse, og så trykkede jeg dem til flade æggeformer. Jeg havde i forvejen udvalgt mig, en blomstret mellemlægsserviet, og den trykkede jeg let ned i leret, så mønstret blev overført. Jeg startede med at bruge en lille kagerulle, men fandt ud af, at det egentlig var nemmere, med fingrene.
Huller i påskeæg og lignende, kan laves ved hjælp af en kuglepen
De færdige påskeæg med mellemlægsserviet-mønstre, inden de blev bagt. Efter lidt overvejelser, fandt jeg på, at bruge en kuglepen, der ikke kunne skrive, til at lave huller, til snore. Det fungerede overraskende godt. Jeg stak hul i æggene, uden stiften trykket ud og når jeg så efterfølgende trykkede stiften ud, blev leret presset med ud igen. Det var lidt smart, synes jeg. 🙂

Så var der faktisk bare tilbage, at bage dem og udvælge noget snor, de skulle hænge i…

De fine bagte påskeæg med mønster lavet med mellemlægsservietter

Hjemmelavet påskeæg af cernit eller fimo-ler, der hænger til pynt i en potteplante. Som altid med Cernit, bliver farverne mørkere, når de er bagt. Jeg ved det udmærket godt, men det kommer alligevel lidt bag på mig hver gang. Så mine fine pastelfarver, endte med, ikke at blive helt så pastelfarvede, som jeg havde beregnet, men pyt nu med det. 🙂 Jeg valgte at binde små stykker kassettebånd, til ophæng, i mine æg.
Det synes jeg gav en sjov effekt.
Fine hjemmelavede påskeæg af cernit eller fimo-ler, i øreringe.

Denne påskeægs-metode kan også bruges til, at lave fine øreringe.
Æggene skal selvfølgelig bare laves lidt mindre. 🙂

– Lærke / Æ

One Comment

Skriv en kommentar