Reparation og forlængelse af børnebukser! 👖🪡🧵

Her er et lille upcycling trick til reparation, og evt. forlængelse, af bukser, der er blevet for korte, eller har huller på knæene. Eller begge dele.
Jeg troede et godt stykke tid, af min drengs liv, at det der med huller på knæene, var en myte… Ak. Hvor naiv har man lov at være!? 🙄
Nu er han 4. Snart. Og der er huller på ALLE hans bukser!

Upcycling - Bukser med huller på knæene, der er blevet for korte, kan repareres sådan her! :D

Mange af bukserne er blevet til shorts. Det er heldigvis oplagt her til sommer. Men der er også grænser for, hvor mange shorts, man har brug for! Lige nu har vi faktisk bare brug for bukser. Bukser der passer i længden!
Det der med at smække lapper på knæene, kan jo være en fin løsning, hvis bukserne stadig passer, men helt ærligt.. Det gør de jo ikke. 😂 Så for at citerer ørkenens sønner: Dann haben wir andere methoden. – Altså, så er der heldigvis andre metoder! 😜

Heldigvis er min unge åbenbart smal i forhold til sin højde, så alle hans bukser passer stadig i livet. Selvom nogle af dem er størrelse 1½-2år 🤔. (Vi er stoppet med at kigge på størrelser for længe siden!) De der bukser med elastik i livet, man kan justere med en knap i hver side, er alvorligt undervurderede! 😉
Så løsningen er at klippe benene af bukserne, der hvor der er hul, og sætte et andet stykke stof ind til forlængelse! Herunder beskrevet lidt mere detaljeret, med billeder af forskellige variationer til sidst! 😀

Guide til reparation+forlængelse af bukser

Man starter med at klippe begge ben af bukserne. Hvis de er revnet pænt lige over, kan man bare klippe ved revnen, men hvis der er et større hul, hvor stoffet er mørt, må man måske klippe et stykke ud. Tilsvarende på det andet bukseben, hvis de skal være ens. Så zigzagger man kanterne, så de lige er forstærket en smule.

Nu skal man bruge noget andet stof. Her har jeg brugt noget, næsten matchende, denim fra et par andre kasserede bukser. Man klipper to stykker i passende bredde og højde, som man syr sammen i siden. Så beslutter man sig for, hvor syningen skal være placeret. Et oplagt sted kunne være i forlængelse af en anden syning i bukserne, på indersiden eller ydersiden af benet, så man kan gøre det ens, på begge ben.
Så sys stofstykket fast på buksebenet. Herefter kan jeg godt lide at folde sømmen på indersiden op og lave en synlig stikning ovenpå, for at fordele trækket på buksestoffet, hvis det er lidt mørt. Så sys bunden af buksebenet på, og der laves en stikning på dette også. Så gentager man med det andet ben, også er bukserne klar til brug igen!

Husk at klippe tråde og trevler. De kilder så forfærdeligt på benene hvis man glemmer det 😉

Variationer

I stedet for stof, der passer i farven, for at skjule reparationen bedst muligt, kan man også gøre det mere dekorativt, og vælge et stykke stof i en helt anden farve!

Man kan også bruge noget bredt, farverigt bånd, eller et stykke blonde eller knipling. (det kan man nogen gange være heldig at finde i genbrug) Det er en mere dekorativ måde at gøre det på, til større børn, og til piger!
Det kan være en rigtig fin måde, at få et par cowboybukser til at se lidt mere pigede ud. Hvis man f.eks. skulle ske at have en masse drengetøj, fra første barn, som man egentlig godt kunne tænke sig at bruge igen til andet barn, der så lige vælger at blive en pige. Så er det her også et godt tip, synes jeg!

Min mor forlængede også nogle af mine bukser på den måde, da jeg var teenager! Eller også var det min far. Det kan jeg ikke huske, men han syede mere end hun gjorde, så det er sandsynligt. 😛

 – Lærke

Skriv en kommentar