Glædelig jul!
Jeg har fundet den her fine opskrift på hæklede juletræer. De er super søde! Så dem måtte jeg jo lave nogen af…
Jeg har set dem flere steder efterfølgende, hvor folk laver dem i alle mulige forskellige farver!
Det kan godt være, jeg normalt er lidt underlig og eksperimenterende, men når det gælder julen, fortrækker jeg stadig den lidt mere traditionelle stil. Så mine juletræer er holdt i de grønne nuancer. 🙂
Og i den forlængelse har jeg fundet på at hækle perler ind i som pynt! Hvilket jeg lige synes, giver prikken over i’et! Man kan jo naturligvis helt selv vælge, når alt kommer til alt, både når det gælder farver og perler eller ej, men jeg håber at kunne inspirere lidt. 🙂
De er egentlig ret simple, disse søde hæklede juletræer, og i øvrigt et godt eksempel på hvad kædemasker er og hvad man kan bruge dem til.
Her kommer i hvert fald en gennemgang af hvordan jeg gør. Forhåbentlig uden for meget forvirring. 🙂
Dog tror jeg, at jeg her vil begynde at anvende forkortelser, for min egen letheds skyld. Det har jeg ikke gjort i mine tidligere hækle-guides, men det kunne være lidt interessant at høre hvor fortrolige folk egentlig er med forkortelserne, og om det er i orden bare at køre med dem? Ellers må jeg jo lige skrive et indlæg med en liste over hvad de forskellige betyder. 🙂
Anyway…
Opskriften på de hæklede juletræer:
For god ordens skyld så lad mig lige starte denne opskrift med at nævne, at jeg her hækler med normalt bomuldsgarn og med en 2.5 mm hæklenål.
Man begynder med en løkke og derefter 5 lm, som man samler til en ring med en km.
1. omgang hækler man 3 lm og 3 stgm i ringen, efterfulgt af 3 lm *4 stgm i ringen og 3 lm* Man gentager fra * en enkelt gang, så man i alt har 3 sæt stgm og så afslutter man ved at samle omgangen med en km i den 3. lm fra starten af omgangen.
2. omgang må man lige begynde med at hækle 3 km, så man starter omgangen ved hullet, der er dannet af luftmaskerne på sidste omgang. Derefter hækler man 3 lm, 3 stgm, 3lm, 4 stgm, 1 lm. *I næste luftmaske-hul fra sidste omgang hækler man 4stgm, 3 lm, 4stgm, 1lm* og gentager fra * en enkelt gang, og så skal omgangen samles med en km i den 3. af de første lm fra starten af omgangen.
3. omgang starter man, som 2. omgang ved at hækle kædemasker hen til lm-hullet og derfra starte med 3 lm. Derefter hækler man, i dette lm-hul, 3 stgm, 4 lm, 4 stgm og så en 1 fm i midten af de 4 stgm fra sidste omgang. Så hækler man * 4stgm i det hul der er dannet af en enkel lm fra sidste omgang, derefter 1fm imellem de 4 stgm, og i næste hul, dannet af 3 lm fra sidste omgang, 4 stgm, 4 lm, 4 stgm og så en fm imellem de 4 næste stgm.* Man gentager fra stjernen en enkelt gang og samler omgangen med en km i den 3. af de første lm fra starten af omgangen.
Herefter vender man arbejdet og hækler “stammen” Først hækler man km, så man starter ved den første af de 4 stangmasker. Så hækler man 3 lm og derefter 1 stgm i hver af de næste 3 stgm fra sidste omgang også bryder man garnet og hæfter ende.
Til slut er der kun tilbage at sætte en snor, i de hæklede juletræer, til ophæng. evt. med en perle efter eget valg 🙂
Det var så opskriften på de hæklede juletræer, uden perler hæklet i. Perlerne tilføjer man bare, ved at udvælge dem man vil have på, putte dem på garnet inden man går i gang med at hækle, og så efterhånden lade dem blive hæklet med, en af gangen. Det kan være en stor hjælp at lave sin egen “perlenål” af et lille stykke tynd sy- eller ståltråd. På den måde er det faktisk muligt at bruge relativt små perler, eller perler med små huller. 🙂
Hvor er de søde.
Tak skal du have! 🙂
Super fin guide. Hvor er det nemt at følge med når der er så gode billeder.
Skønt med billeder! Havde fundet opskriften på en anden hjemmeside, men kunne ikke lige gennemskue hvordan. Din guide hjalp utrolig meget. Tak!