Hækletip – Forskellen på kædemasker og fastmasker.

Nu er jeg, flere gange, faldet over eksempler, hvor folk ikke ved, eller har svært ved, at huske forskel på kædemasker og fastmasker. Jeg vil da indrømme, at jeg også selv endte med, at blive lidt forvirret, så nu har jeg undersøgt det, for at være helt sikker, og her er forklaringen altså, på hvad der er hvad…

Fastmasker – fm

Fastmasker er, vel nok, de mest brugte masker, og de første masker, man lærer, at lave, næst efter luftmasker. Det er dem man bruger, når man hækler, helt normalt, derudaf…
De laves ved, at man fører hæklenålen ned gennem næste maske i arbejdet, slår garnet om, trækker igennem, (så man har to løkker på nålen) slår garn om igen og trækker gennem begge løkker.
Således har man lavet en fastmaske.

Kædemasker – km

Kædemasker bruges ikke nær så meget, men er gode til kanter og hvis man, rimeligt usynligt, skal flytte sig et lille stykke, i sit hæklearbejde, uden at skulle til, at klippe garnet op.
Kædemasker laves ved, at man fører hæklenålen ned gennem næste maske i arbejdet, så slår man garnet om, trækker igennem og trækker, med det samme, igennem første løkke på nålen, også.

Kan i se forskellen?
Billederne kan vises i større, hvis man klikker på dem. 😉

Håber det hjalp en lille smule. 🙂
– Lærke

One Comment

Skriv en kommentar