Hækletip – Forskellen på kædemasker og fastmasker.

Nu er jeg, flere gange, faldet over eksempler, hvor folk ikke ved, eller har svært ved at huske forskel på kædemasker og fastmasker. Og jeg vil da indrømme, at jeg i mine begynder-dage indenfor hækling selv var i tvivl, og at jeg faktisk senere også godt har kunne blive lidt forvirret. Så nu har jeg undersøgt det, for at være helt sikker! Og her er forklaringen altså på hvad der er hvad…

Fastmasker – fm

Fastmasker er vel nok de mest brugte masker, og de første masker, man lærer at lave, næst efter luftmasker. Det er dem man bruger, når man hækler helt normalt derudaf…
De laves ved, at man fører hæklenålen ned gennem næste maske i arbejdet, slår garnet om, trækker igennem, (så man har to løkker på nålen) slår garn om igen og trækker gennem begge løkker.
Således har man lavet en fastmaske! 😀

Kædemasker – km

Kædemasker bruges ikke nær så meget, men er gode til kanter og hvis man, rimeligt usynligt, skal flytte sig et lille stykke i sit hæklearbejde, uden at skulle til at klippe garnet op!
Kædemasker laves ved, at man fører hæklenålen ned gennem næste maske i arbejdet, så slår man garnet om, trækker igennem og trækker, med det samme, igennem første løkke på nålen også.

Kan i se forskellen?
Billederne kan vises i større, hvis man klikker på dem. 😉

Håber det hjalp en lille smule. 🙂

– Lærke

2 Comments

Skriv en kommentar