Tandbørste Armbånd – DIY

Det er sjovt at lave smykker og accessories af genbrug! Her er en guide til, hvordan du selv kan lave dine egne, farverige armbånd af tandbørster!
Det er en super nem og sjov idé der, udover tandbørster selvfølgelig, ikke kræver andet end en tang og kogende vand! 😀

Hjemmelavede, farverige tandbørste armbånd

De her fine, pastelfarvede tandbørster, kommer fra feltrationer fra forsvaret, men de fleste simple plastik tandbørste kan bruges. Jeg har haft togskinner, og dengang fik man også sådan nogle tandbørster hos bøjletandlægen! 😛 Hvis man bruger sådan nogle tandbørster i forvejen, kan man vente til de er slidt op, og lave dem til armbånd derefter. Ellers kan de altså købes temmelig billigt rundt omkring! 🙂

En detalje, jeg tænker er værd at nævne, er at tandbørster jo er lavet til at have i munden. Derfor vil jeg næsten gå ud fra, at de ikke indeholder nogle giftige stoffer, der er usunde at gå med på huden. 🙂

DIY – Armbånd af tandbørster:

Det første man gør, er at pille børsterne af en tandbørste. Til det har man brug for en eller anden form for tang. Bare hiv og vrid i børsterne, til de går løs, men pas på at hovedet på tandbørsten ikke knækker!

tandbørste til armbånd, og en tang til at fjerne børsternetandbørste til armbånd, uden børster

Når det er gjort, putter man tandbørsten i en gryde med kogende vand, og der lader man den ligge lidt, indtil den er så blød, at man kan begynde at bukke den. Her må man prøve sig lidt frem og være forsigtig, for hvis tandbørsten ikke er helt blød nok, kan man, igen, komme til at knække den.

tandbørster til armbånd, i en grydeFærdige armbånd af tandbørster, lyserød og grøn

Og husk så i øvrigt at tandbørsten er varm, når den kommer op af vandet, så det er en god idé, at bruge et par grydelapper, handsker eller sin tang, til at bukke tandbørsten i facon. Og det er altså det man gør: bukker tandbørsten rundt, så den passer omkring ens arm!
Tandbørsten køler ganske hurtigt, så det kan måske kræve et par forsøg at få den helt rigtige form. Er man ikke tilfreds, putter man bare armbåndet tilbage i gryden og varmer det op igen!

Bagsiden på de hjemmelavede armbånd af tandbørster

Her ses bagsiden af mine færdige tandbørste armbånd!
De tandbørster, jeg brugte her, var ikke så lange, men har man tandbørster, hvor der er lidt mere længde at give af, kan man f.eks lave snoninger på armbåndene, hvilket kan komme til at se rigtig fint ud! Så det er bare med at prøve sig frem!
God fornøjelse! 🙂

– Lærke

Skriv en kommentar