Tandbørste Armbånd – DIY

Det er sjovt, at lave smykker og accessories af genbrug! Her er en guide til, hvordan du selv kan lave dine egne, farverige armbånd af tandbørster!
Det er lidt tid siden, jeg faldt over denne idé, et sted på nettet, og nu kan jeg desværre ikke huske hvor, men det er en ret sjov og simpel idé. 😀

Hjemmelavede, farverige tandbørste armbånd

Jeg kom i tanke om det, da Bjarken havde skaffet nogle feltrationer, der skulle have været smidt ud. De indeholder nogen fine, pastelfarvede tandbørster.
Man behøver, dog ikke, gå og lede efter feltrationer, for at skaffe tandbørster til formålet, det eneste krav er, at det er en simpel plastik tandbørste og de kan fås temmelig billigt rundt omkring. Man kan jo endda bruge tandbørsterne, til deres oprindelige formål, et godt stykke tid, inden de bliver til armbånd og så kan man jo også, kalde det genbrug. 🙂

En anden detalje er, at tandbørster jo er lavet til, at have i munden, derfor vil jeg næsten gå ud fra, at de ikke indeholder nogle stoffer, der er usunde, at gå med på huden.

DIY – Armbånd af tandbørster:

Det første man gør er, at pille børsterne af en tandbørste, og til det, har man brug for en eller anden form for tang. Bare hiv og vrid i børsterne, til de går løs, men pas på at hovedet på tandbørsten ikke knækker.

tandbørste til armbånd, og en tang til at fjerne børsternetandbørste til armbånd, uden børster

Når det er gjort, putter man tandbørsten i en gryde med kogende vand, og der lader man den ligge lidt, indtil den er så blød, at man kan begynde at bukke den. Her må man prøve sig lidt frem og være forsigtig, for hvis tandbørsten ikke er helt blød nok, kan man, igen, kommer til at knække den.

tandbørster til armbånd, i en grydeFærdige armbånd af tandbørster, lyserød og grøn

Og husk så i øvrigt at tandbørsten er varm, når den kommer op af vandet, så det kan være en god idé, at bruge et par grydelapper, handsker eller sin tang, til at bukke tandbørsten i facon. Og det er altså det man gør, bukker tandbørsten så den passer omkring den arm, den skal sidde på.
Tandbørsten køler ganske hurtigt, så det kan måske kræve et par forsøg, at få den helt rigtige form. Er man ikke tilfreds, putter man bare armbåndet tilbage i gryden og gentager processen.

Bagsiden på de hjemmelavede armbånd af tandbørster

Her ses bagsiden af mine færdige armbånd.
De tandbørster, jeg brugte her, var ikke så lange, men har man tandbørster, hvor der er lidt mere længde, at give af, kan man, når man er blevet helt ferm, til denne disciplin, f.eks lave snoninger på armbåndene, hvilket kan komme til at se rigtig fint ud. Så det er bare med at prøve sig frem.
God fornøjelse med krea’riet. 🙂

– Lærke

Skriv en kommentar