Smykker med muslinger og sneglehuse – Resin

Resin kan rigtig mange ting! Og en af dem er altså at støbe smykkedele fast i ting som muslinger og sneglehuse! Sø-sneglehuse specielt, synes jeg, er helt enormt fine, og absolut værdige til at få plads i smykker af forskellige arter! Så sneglehusene er jo som sådan ikke hjemmelavede, men man kan stadig få de fineste hjemmelavede smykker ud af dem! Og det er lige det jeg vil vise her! 😀

Smukke hjemmelavede øreringe med sø-sneglehuse og resin

Praktisk info om resin

Har man aldrig arbejdet med resin før, vil jeg anbefale at man undersøger lidt om det, inden man køber det. Man kan læse min guide til resin her, og/eller undersøge mere på egen hånd. Man skal lige være opmærksom på at bruge de rigtige værnemidler, handsker, evt. åndedrætsværn mm. i forhold til anbefalingerne for det resin man køber! – Det er ikke legetøj!
Derudover er det svært at blande meget små mængder resin af gangen, så planlæg gerne på at lave flere projekter samtidigt. Man kan også f.eks lave ørestikker i knapper med glimmer! 😉

Man kunne måske godt bare lime smykkedelene fast med lim. Det bliver bare aldrig lige så holdbart som at støbe dem fast. Altså bruger jeg resin!

Sådan laver man smykker af sneglehuse!

Hvis man vil lave to nogenlunde ens øreringe, er det nødvendigt at finde to sneglehuse der er så ens som muligt. Jeg er, i den her sammenhæng, så smart at jeg kun har to huller i det ene øre. Så til mig selv laver jeg gerne sæt, der ikke er ens, med vilje. Det kan man også.
Man kan sagtens lave det af sneglehuse man har fundet ude i sin have, men måske har man allerede nogle fine vand-sneglehuse liggende. Måske har man fundet nogle på en strand, på en ferie? Som man har gemt fordi de er så fine!

Først skal man have en smykkedel i muslingen. Man kan bruge en perlelav med øje, eller man kan bruge et stykke smykketråd og bukke et øje selv, ved hjælp af en rundtang. Øjet kan både være så man kan åbne det, eller helt lukket. Smykkedelen limer man først let fast i muslingen, så den er placeret, der hvor den giver bedst balance i smykket, når det kommer op at hænge. Og helst så enderne er pænt skjult indvendigt. Her kan man godt bøje tråden lidt rundt. Den skal selvfølgelig gerne sidde så det ser pænt ud fra alle sider. 🙂 Det behøver ikke limes med en lim, der holder noget som helst i længden. Det skal bare lige holde, indtil resinen er på plads.

Så lægger man sneglehuset så åbningen vender opad, og er nogenlunde plan, så man kan fylde op, uden at resinen løber over. Det kan være nødvendigt at støtte sneglehuset ved at lægge det ovenpå, eller delvist ovenpå f.eks en rørepind.
Man kan fylde sneglehusene af flere omgange for at styrke deres holdbarhed lidt. Så skal man stille dem lidt på højkant, og hælde så lidt resin i af gangen, at det ikke løber ud, men forhåbentlig løber så langt ned i spidsen som muligt.

Er der noget der løber over, skal man skynde sig at tørre det af. Får det lov at ligge, vil det støbe sig fast til underlaget. Og resinen er rigtig svær at skære af sneglehusene igen på en pæn måde! Derudover vil sneglehusene, når de er blevet våde af resin, komme til at skifte lidt farve. Ligesom man kender det fra sten, der bliver våde. Og det kan ikke rigtig lade sig gøre at få det helt af igen. Så kan man godt, med vilje, give sneglehusene et meget tyndt lag resin over det hele, med lidt køkkenrulle. Dog kan to sneglehuse, der ser ens ud, imens de er tørre, godt få to vidt forskellige farver, når de bliver våde.

Når sneglehusene er fyldt op, er det bare at holde fingrene fra dem, indtil de er fuldt hærdet. Derefter kan man, om nødvendigt, forsigtigt bøje ringen lidt i en anden retning. Og så er de klar til at blive monteret i ørekroge, -kæder, o-ringe, så de kan bruges som vedhæng, el. 😀

 – Lærke

Skriv en kommentar