Nemme hårbånd af slips! -Syet med elastik.

Her er en virkelig nem måde at sy et fint hårbånd på! Alt man har brug for er et slips og noget elastikbånd. Det er super hurtigt at sy på maskine, men man kan også snildt sy det i hånden!
Samme metode kan også nemt bruges til cykelslange hårbånd eller lignende, man kan finde på. 😀

Sy et nemt hårbånd af slips

Her er hvad man skal bruge :

Man skal selvfølgelig bruge et slips! Derudover skal man bare bruge noget elastikbånd. Man kan bruge hvad man har, eller kan skaffe. Elastikken kommer til at sidde i nakken, så alt efter ens hårlængde, og hvordan man sætter hårbåndet, kan det måske slet ikke ses. Og smalt elastikbånd kan f.eks flettes til et bredere bånd, så det kan også sagtens bruges!

Sådan her gør man :
Start med at måle op omkring dit hoved ca. hvor langt hårbåndet skal være, minus 5-10 cm, der skal være elastik, men plus lidt sømrum i hver ende.
Så klippes spidsen af den smalle ende af slipset, og det stykke, man skal bruge til sit hårbånd, klippes ud. Det stykke elastik man skal bruge klippes også.
Enderne på slipset foldes herefter ca. 1cm ned på indersiden, og så putter man sit elastikbånd ind i midten.

Hvis elastikken har tendens til at trevle op, kan det være en idé lige at zigzagge enderne på den først. Og hvis stingene, slipset er syet med, er ved at gå op, kan man lige stramme dem lidt til, eller give det et par nye sting. Ellers skal slips og elastik bare sys et par gange frem og tilbage, så det sidder godt sammen, og så er hårbåndet faktisk allerede færdigt. 🙂

Cykelslange hårbånd

Hvis man vil sy et hårbånd af cykelslange, er det faktisk endnu nemmere end med slips!
Cykelslange og elastik skal simpelthen bare klippes og sys sammen. Man behøver ikke at folde kanterne ind som med stoffet. 😉

Her er lidt flere eksempler, på hvordan hårbånd af slips kan se ud med forskellige elastikker. Til cykelslange hårbåndet synes jeg, det var en sjov kontrast med det neongule. Og løsningen med at flette smallere elastikbånd sammen, synes jeg også er ganske dekorativ! Elastikbåndet behøver ikke at være lige så bredt som slipset. Så det skulle altså være nemt at finde noget, der kan bruges.
Har man ikke lige et slips, (og har farmand ikke nogen han vil af med) vil jeg næsten garantere, at man sagtens kan skaffe et, eller flere, rigtig fine eksemplarer med en tur i en genbrugsbutik! 😀

Hjemmelavet hårhånd af slips og cykelslange
– Lærke

2 Comments

Skriv en kommentar