Lær at flette

Her er en lille begynder guide til enkle fletninger med tre snore. Hvis man ikke har prøvet det før, eller lige skal have det genopfrisket, er man kommet til det rette sted!
Man kan flette alt muligt. Garn, stofstrimler, reb, snore, hanke, snørebånd og andre snører, og man kan jo lave fletninger i hår og alt sådan noget. Så fletninger er bestemt en god ting at kunne, og det er ret nemt. 🙂

Nem flette guide

Her har jeg valgt at flette i tre forskellige farver, så man nemt kan se, hvad der foregår.

Så nemt er det at flette…

Man skal bruge 3 snore af en eller anden art. Gerne ens, men ellers helst samme tykkelse og længde. Længen på snorene bestemmer selvfølgelig ca. hvor lang fletningen bliver. Pas på med at lave den for lang, for enderne kan godt vikle lidt sammen.
De tre snore bindes sammen med en knude i den ene ende, og så kan det være en god idé at sætte enden fast til et eller andet, så man kan holde snorene stramme og flette jævnt. Man kan f.eks binde en anden snor omkring knuden og binde om et bordben. Her har jeg sat knuden fast i en skuffe. Det kan man også. 😉

Man starter med en snor i hver hånd og den midterste et sted imellem. Så tager man først den ene af de yderste, her tager jeg den blå til venstre, og lægger ind over den midterste snor. Så tager man snoren til den anden side, her den hvide til højre, og lægger ind over den der nu ligger i midten, altså den blå.

Så tager man den venstre og lægger ind over den midterste, den højre ind over den midterste, venstre ind over midterste, så den højre, og så fortsætter man bare, indtil man når enden af snoren, hvor man binder en knude mere.

Alt efter hvor stramt man fletter, kan fletningerne få et lidt forskelligt udseende. Det giver måske sig selv, at den venstre herunder er flettet løst, og den højre er flettet noget strammere.

Når man har fået lidt fletterutine, kan man sætte farten op, så det kører mere flydende.
Man kan også flette snorene nedenom hinanden i stedet for at lægge dem over hinanden. Det er lidt forskelligt hvad folk bedst kan lide, men man kan jo prøve sig frem. 🙂

  • Lærke

One Comment

Skriv en kommentar