Endnu en origami stjerne

Hjemmelavet origami stjerne af tebreve

I får lige endnu en guide, til en fin, og i øvrigt ret nem, origami stjerne..
Det bliver nok også den sidste. 🙂

Til denne stjerne, skal man, lige som til de andre to jeg har lagt op, (Den første og den anden) bruge 8 kvadratiske stykker papir. Tebreve er meget velegnede…

Fremgangsmåde for denne origami stjerne:

Guide til en origami stjerne af tebreve, i trin

Denne gang folder vi et stykke tebrev på midten, to gange, diagonalt. Den ene fold skal bare bruges som markering, så vi kan folde lige.. Så tager man den ene side, og folder ind til midten og vores “måle”-fold. Det gentager man med den anden side. Således er bagsiden af første modul allerede næsten færdigt, vi mangler bare at folde det ene “ben” op,  så det ikke kan ses fra forsiden. Det andet “ben” folder vi op på forsiden, ligesom det første, men dette skal åbnes og foldes ud, så det danner en lille drage-formet firkant. Det kan måske være en idé at bruge en blyant eller lignende til hjælp ved dette trin.

Dette gentager man altså 8 gange i alt, og det er en god idé at huske hvilken vej man folder, så man kan gøre det ens med de næste..
Herefter er det tid til at lime…

Limning af en hjemmelavet origami stjerne af tebreve

Det går meget nemt, ved at man tager et modul og limer fast til det næste, således at de drage-formede firkanter, kommer til at side tæt, med de lange sider mod hinanden og den længste spids, ind mod midten.

Herunder ses det færdige resultats forside og bagside, samt to andre eksempler på samme stjerne foldet af andre tebreve.
Bagsiden er faktisk næsten ligeså flot som forsiden…

Hjemmelavet origami stjerne, foldet af tebreve. Andre eksempler og en bagside.

– Lærke / Æ

Skriv en kommentar