Her er en vildt nem måde at folde en lomme til bestik af en serviet, som kan ligge ved hver plads på et fint opdækket bord!
Bestiklommerne kan ligge på, eller ved siden af tallerknen alt efter hvordan man synes, det passer i den øvrige borddækning! 🙂
Har du brug for en strammere løsning til at pakke bestik til en portionsanretning, til frokost i det grønne, eller måske til at have liggende ved en buffet, har jeg en anden guide til lige præcis det, som jeg har kaldt “serviet-ruller”. 🙂
Foldede serviet-lommer til bestik!
Bestiklommen består af en serviet der foldes i 3-4 trin. :
Man starter med at lægge servietten fladt på bordet og folde det øverste lag på midten, så det frie hjørne foldes skråt ned til modsatte hjørne. Man kan vælge om hjørnet skal pege mod højre eller venstre. -Det afgør hvilken vej den skrå fold vender på den færdige bestiklomme.
Derefter vender man servietten om.
Så foldes den ene side ca. en tredjedel ind. Og derefter gør man det samme med den anden side. Nu vil der være dannet et lille hjørne på den ene flap, som man kan folde den anden flap ned i. Det er ikke nødvendigt, da vægten af bestikket fint kan holde bestiklommen på plads, men hvis man laver nogle stykker, kan det være en fordel, at de holder lidt bedre sammen på sig selv, indtil man lige får bestikket i!
Variationer af bestiklommer
Bestiklommerne kan også foldes af to servietter. Helst to forskellige størrelser, så man ligesom får et farvet for inderst.
Da folder man begge servietter på samme måde og lægger den lille ind under folden på den store, så der er så meget synligt, som man nu synes. Vender det igen om, folder en tredjedel ind i hver side, og folder, hvis man synes, den ene flap ned i folden.
Og her kan man nok se, at den skrå fold vender den modsatte vej, end på den forrige.
Mit bestik var for langt til, med disse to servietter, at ligge i den inderste. Så jeg lagde dem bare under den lilla. Det kan være lidt forskelligt hvordan ens bestik lige passer i lommerne.
Og så kan man igen vælge om man vil lægge sine servietter med bestikket midt på tallerknen eller på højre side. 🙂