Hækletip – Usynlige indtagninger

Jeg sad lige hæklede, og var lidt irriteret over hullerne, som mine normale indtagninger gav, da jeg, som var det sendt fra himlen, faldt over dette tip til hvordan man kan lave, stort set usynlige indtagninger i sit hæklearbejde!
Jeg var lige mega hyped et øjeblik og tvivler oprigtigt på, at jeg nogensinde igen, kommer til at lave dem på andre måder end denne. 😉

Hvorfor usynlige indtagninger?

Det er slet ikke optimalt, bare at springe en maske over, for at tage ind. Lidt bedre fungerede det for mig at hækle to masker sammen. Det efterlod dog stadig et irriterende hul, hvorigennem man kunne se fyldet, hvis jeg f.eks hæklede græskar, men disse irriterende huller, forekommer overhovedet ikke, når man laver usynlige indtagninger på denne måde:

* ( ) = Hvilket billede, der hører til beskrivelsen. Klik på billederne for, at se dem i større.

Disse usynlige indtagninger laves således ved, at man fører hæklenålen under, kun den forreste del, af de to masker, der skal hækles sammen. Først den ene (1), så den anden. (2)
Så slår man garnet om hæklenålen (3) og trækker det gennem begge masker. (4) Til slut slår man garn om igen (5) og trækker det gennem de to løkker på nålen. (6)

Så har man sin usynlige indtagning. Og lad os så lige sammenligne resultatet :

Normale hæklede indtagninger sammenlignet med usynlige indtagninger Der er vidst ingen tvivl om hvilke indtagninger, der ser bedst ud vel? 😉

– Lærke

One Comment

Skriv en kommentar