Hækletip – Marker hvor dine omgange starter

Dette er et tip til markering af, hvor ens omgange starter, når man hækler rundt. Det kræver ikke mere end en lille stump snor, men det gør bare arbejdet lidt nemmere, end hvis man skal sidde og tælle hver eneste omgang. Samtidigt med, at man hvert andet øjeblik, bliver “forstyrret” af intetanende familie medlemmer, der ikke lige har opdaget at nogle øjeblikke i hæklearbejde, ikke egner sig til smalltalk, eller bare lige vil spørge om det ene og det andet… 😉

Hvordan kan man markere omgange?

Tippet går ud på, at man sætter en lille stump snor ind i, der hvor omgangen starter! Type og farve på snoren, er sådan set helt lige meget, men det er selvfølgelig en fordel, at den er synlig, og at den er tyk nok til, ikke bare at glide ud.
Man fører simpelthen bare hæklenålen ind under den maske, man er nået til, slår den stump snor, man vil markere med, om nålen, og trækker den ene ende med tilbage.
Jeg gør det, at jeg fører den anden ende med om på forsiden, ved siden af masken, og så fortsætter jeg bare, hvor jeg slap.
Markeringssnoren er naturligvis lige til at hive ud, når man er færdig! 🙂
Man kunne måske også bruge en lille sikkerhedsnål, eller en maskemarkør som kan åbnes. Men mine erfaringer er, at her tip med snoren faktisk er lettere.

Jeg håber hvert fald, at det kan bruges. 🙂

– Lærke

One Comment

Skriv en kommentar