Skift af frontstof på B&O

Jeg har lige skiftet frontstof på vores Bang & Olufsen anlæg! Eller det vil sige, jeg lod faktisk det gamle stof side, og satte noget nyt ovenpå, men det blev ret godt! Det kom til at se en hel del mere lyst og let, og også ret personligt, ud! Og så var det faktisk ret nemt, da jeg lige fandt ud af hvordan jeg skilte anlægget ad. 😉

Bang og Olufsen - Beosound century med grønt frontstof

Det er en ældre model, B&O vi har. “Beosound Century” hedder det. Med kassettebåndafspiller og det hele. På trods af det, er det faktisk stadig nogle penge værd, hvis man f.eks ser, på DBA.
Det er et vi har arvet, og det fungerer rigtig glimrende. Der er AUX-stik, så man kan sætte mobil og computer til, hvilket er det vi bruger mest. Så vi er faktisk ret glade for det. Jeg synes bare den grønne farve, var så mørk og tung, at se på.

Fornyelse af frontstof på B&O Beosound Century

Jeg undersøgte en del, inden jeg gav mig i kast med det, og fandt ud af, at det koster nogle hundrede kroner, hvis man skulle have frontstoffet skiftet hos en rigtig montør. – Ud over selve frontpanelerne, som man godt kan købe i forskellige farver, men de kostede altså, i sig selv, 5-600 kr. Det syntes jeg måske var lige i overkanten.
Så fandt jeg dog nogle forskellige videoer på youtube, om hvordan man kan skifte nogle andre ting i anlægget, og en billedguide, på et Bang og Olufsen forum, der åbenbart findes på nettet. Og så fandt jeg altså ud af, hvordan man kommer ind i anlægget. Det viste sig, at være ret nemt, i virkeligheden.

Frontpanelerne piles af, ved at man løsner de 4 skruer i hjørnerne, bagpå anlægget. Så løfter man yderst i siden på panelet, også burde det nemt kunne skubbes af. Det højre selvfølgelig mod højre, og det venstre mod venstre.
Når man er så langt, skal selve frontpanelerne skilles ad. De består af to dele som er sat sammen med to mindre “lister”. Der sidder nogle klips, som skal løftes. Hvis man ser billedet herunder, skal de brede klips løftes først, så burde man kunne trække de to dele lidt fra hinanden, og løfte de smalle klips ud af hullerne. Det kan være lidt svært, at løfte alle de brede klips på én gang, med det kan altså lade sig gøre. 😉

Hvis man vælger, at pille det originale frontstof af, kan man gøre det. Jeg valgte noget tyndt blonde-agtigt stof, jeg satte ovenpå. Hvis der ikke havde været noget indenunder det, tror jeg, det havde været så gennemsigtigt, at man kunne se højtalerne igennem, og det var jeg ikke interesseret i.
Jeg havde det her smalle, dobbeltklæbende tape liggende, som faktisk var helt perfekt. Så det klistrede jeg rundt i kanten, klippede mit stof til, og fik det klistret passende stramt på.

Resultatet?

Så var der faktisk bare tilbage, at få samlet det hele igen, skruet skruer i, og få sat B&O anlægget tilbage på plads med de rette ledninger, de rette steder. Og så ellers nyde resultatet.
Jeg var lidt bange for, hvad Bjarken ville sige til det, da han kom hjem, men han lader faktisk til, at synes det ser fint ud. Hvis ikke, skulle det også være ret nemt, at pille af igen. Og hvis det skulle gå helt galt, og jeg har ødelagt frontpanelerne, (hvilket ville undre mig) så kan vi jo ofre de 500kr på nogle nye paneler, hvis vi bliver trætte, af det her blondestof. 😉

Hvordan skifter man frontstof på B&O beosound century
  • Lærke

 

4 Comments

Tak for rigtig godt tip – og tillykke med resultatet! De skarpe linjer i 90’er-designet kan sagtens bære blonderne, synes jeg. Det tilfører liv og ser super godt ud 🙂

Skriv en kommentar