Nem lakselasagne – Til to

Mangler du idéer til mad der er nemt at lave til to personer? Eller står du, som mig, bare nogen gange, i den situation, at du skal lave mad til dig selv i et par dage? Noget lidt mere lækkert end rugbrødsmadder… Så synes, jeg den her lakselasagne opskrift, er rigtig god. Det er simpelthen nem og lækker selvforkælelse. (Med mindre man selvfølgelig slet ikke er til fisk) Det behøver heller ikke at være dyrt fordi det er laks. Jeg fik den pakke laks jeg brugte her, for 8kr, på grund af holdbarhedsdatoen, og så skyndte jeg mig at fryse den ned. Så sådan kan man jo være heldig. 🙂

Nem lille hjemmelavet lakselasagne

Ingredienserne til en nem lakselasagne :

Laks
Spinat
Bechamel/mornay sauce
Lasagneplader

Evt. andre grønsager – Løg, porre, revet pastinak, persillerod, selleri eller anden rodfrugt. Hvis man kan lide det. Det smager også rigtig godt med broccoli!
Evt. revet ost og/eller rasp til toppen.

Laksen kan være frisk eller frossen. Selvfølgelig optøet inden man går i gang. Skindet pilles af, og så skæres det i mindre stykker eller smuldres/pilles i stykker med fingrene.
Spinaten kan også være frisk eller frossen. Igen optøet først. Man kan endda bruge flødestuvet spinat, der fås på frost, men det synes jeg ikke er nødvendigt, hvis der er nok ostesauce. 😉

Bechamel/mornay sauce, kan man købe færdigt, eller man kan lave det selv. Det er faktisk meget nemt. Man laver blot en opbagt sauce og tilsætter ost, og evt. muskatnød eller andre krydderier. Men jeg er ikke den der dømmer nogen, hvis man køber det færdigt. Det gjorde jeg selv denne gang. 😉

Sådan laves lakselasagnen

Lakselasagne opbygges i lag, ligesom en normal lasagne. Her startede jeg med spinat. Hvilket jeg forstillede mig, ville brænde mindst fast i bunden, og det virkede fint nok. Herefter tilføjede jeg, i mine lag, hakket løg, laks, mornay sauce og derpå lasagneplader.
Lasagnepladerne er det en god idé at presse lidt ned, så der ikke er for mange tørre lufthuller inde i lasagnen. – Det kan give plader der er ufærdige. Specielt ude i kanterne.
Øverste lag sluttes af med fyld og mornay sauce, og evt. revet ost eller rasp. Jeg synes der var rigeligt med mornay sauce, så jeg undlod ekstra revet ost. Og rasp havde jeg desværre ikke, men det havde klædt den rigtig godt tror jeg!

Lakselasagnen bages i en forvarmet 175-180 grader varm ovn, i 40-50 min eller indtil lasagnepladerne er møre, og den er flot gylden på toppen. Hvis man synes, den for hurtigt tager for meget farve, kan man skynde sig at skrue lidt ned for varmen, eller simpelthen dække sin lasagne med et lag alufolie.

Alt efter hvor meget man spiser, kan man muligvis godt få til tre personer i denne lakselasagne. Man kan også servere den sammen med noget andet, evt. salat og/eller brød, og på den måde få den til at række lidt længere. 🙂

Nem lille hjemmelavet lakselasagne

Det værste ved lasagne, uanset hvilken slags det måtte være, synes jeg altid er, at man går og venter, mens den bager. Den dufter så godt, og man når at blive rigtigrigtig sulten! Og man ved bare, at lasagnen er ALT for varm at spise, lige når den kommer ud af ovnen!
Det er dog som regel ventetiden værd. 😉

 – Lærke

Skriv en kommentar