Morel/kirsebær crumble

Lige for tiden har min mor haven fyldt med moreller! Og det passer ikke helt, for så mange træer har hun alligevel ikke. Og faktisk ved jeg i virkeligheden ikke, om det er moreller, eller det er kirsebær.
De er, i sin tid, købt som kirsebærtræer, men så var der nogen, der sagde, at de var for lyse, og at det var moreller. Så nu er alle vidst forvirrede. Jeg har heller ikke kunne læse mig frem til, et ret præcist svar på, hvad forskellen på kirsebær og moreller egentlig er. Måske er det heller ikke så vigtigt, for jeg tror, man kan bruge begge dele, i den her nemme morel- / kirsebærtærte / crumble-situation. 😉

Kirsebær eller moreller til en kage

Det startede egentlig som et forsøg, fordi vi havde plukket en hel skålfuld af de her kirsebærmoreller, og vi godt kunne se, at vi ikke kunne nå at få dem spist. Hvis man har læst lidt med her på bloggen, vil man måske også vide, at jeg efterhånden har forsøgt mig med lidt af hvert, når det gælder fyld i crumble-kager, så en kirsebær/morel crumble var altså et oplagt forsøg. Og det kan altså bestemt godt lade sig gøre!

Kirsebær eller moreller

Som det allerførste skal kirsebærrene eller morellerne udstenes. Jeg har simpelthen skåret dem over i halve og pillet stenen ud.

Halverede og udstenede kirsebær eller moreller til en tærte / crumble kage

Der findes jo kirsebær eller moreller i mange afskygninger. Store, små, sure, søde, bløde eller faste. Vores er store, søde og bløde, når de som her, er nået og blive meget modne. Har man sure kirsebær, kan man nok med fordel drysse dem med lidt sukker, inden dejen kommer på.

Opskrift på den nemmeste crumbledej

Som sædvanligt hedder opskriften på crumbledejen 100g af hver sukker, hvedemel, havregryn og smør. Lige i tilfældet på billederne her, halverede jeg portionen og nøjedes med 50g af hver.
Ingredienserne til dejen smuldres sammen med hænderne, og når det hele er jævnt, fordeles det over kirsebærmorellerne i et tærtefad eller lignende.

Morel eller Kirsebær tærte / crumble

Kagen bages ved 180 grader varmluft i 25-30 min. til den er gylden.
I ægte sommerstil kan man servere den med en klat vaniljeis. Man kan også prøve med kondenseret mælk. Eller man kan “nøjes” med flødeskum eller cremefraiche. 😀

Crumble kage med moreller eller kirsebær
 – Lærke

One Comment

Skriv en kommentar