Papir Kugle – DIY

For et par dage siden, lagde jeg et indlæg op, om en hjemmelavet papir bold, og i den forbindelse, overvejede jeg, hvad man ellers kunne lave, af papir cirkler. Nu hvor jeg har et par rigtig gode stansejern til formålet, er det jo med, at få dem brugt.
Og så stødte jeg på denne lille Idé, som jeg synes er ret fin – En papir kugle, som kan bruges som julepynt, men også til alt muligt andet! 🙂

Hjemmelavede papir kugler

Man behøver ikke, nødvendigvis, et stansejern for at lave disse papir kugler. Man kan bare tegne op omkring noget rundt, f.eks et glas, og klippe cirklerne med en saks, men det går noget hurtigere og nemmere med et stansejern.

Stansejern og farverigt blad, kan bruges til hjemmelavede papirkugler Kuglerne kan f.eks bruges som julekugler, men de er nu også fine resten af året, alt efter hvilket papir og hvilke farver man laver dem i. Farvetigt genbrugspapir fra f.eks blade, som det jeg bruger her, er rigtigt velegnet. 🙂

Sådan laver man papir kugler :

Man skal bruge ca. 15-20 papircirkler, afhængigt af tykkelsen på det papir, man har valgt, og derudover, har man brug for en symaskine. Papircirklerne samles i en stabel og den øverste foldes på midten for at markerer, hvor der skal sys.
Det er en god idé, at starte med, at føre nålen ned i papiret manuelt, og sy lidt forsigtigt først. Så er man sikret, at symaskinen, kan arbejde sig igennem papirlagene, og derefter syr man altså bare, hele vejen ned gennem midten og bakker tilbage igen. På den måde, kan man bruge sytrådende til, at hænge kuglen op i.

Når man har syet cirklerne sammen, skal de alle sammen foldes ved midten, så de bliver fint fordelt til en kugle, det kan godt kræve noget tilpasning. Og så kan det være en god ide, at lime den øverste og den nederste cirkel i folden, så syningen bliver skjult bedre. Til slut skal trådene have en knude og så skulle papir kuglen gerne være færdig. 🙂

En færdig papir kugle - Brug f.eks som hjemmelavet julepynt
Fin hjemmelavet julepynt - papir stjerne

Der kan også sagtens laves andre former, end bare kugler. Hvis man har nogle interessante stansejern, f.eks stjerner eller hjerter. Og hvis man folder kanterne ind, kan det også danne nogle ganske fine variationer.

Alternative former på papir kugler

Jeg synes det går fint, som hjemmelavet julepynt. Måske kan man også lave påskeæg? 🙂
God fornøjelse med kreationerne. Jeg håber denne lille papir kugle guide, har været nyttig. 🙂
– Lærke

Skriv en kommentar